Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Koripalloilun EM-karsintapelit siirtyvät kupliin

Kansainvälinen koripalloliitto Fiba ilmoittaa nettisivuillaan päättäneensä siirtää marraskuussa ja helmikuussa pelattavat EM-karsinnat alueellisiin kupliin. Myös Suomi osallistuu karsintoihin, joissa oli alun perin tarkoitus pelata vuoroin vieras- ja kotipelejä.

Tarkoituksena on suojautua koronaviruksen leviämiseltä. Karsintakuplien sijaintia ei ole vielä päätetty, mutta jokaiseen kuplaan on tarkoitus tulla neljästä kahdeksaan joukkuetta.

Maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann kertoi, että Suomi olisi toivonut karsintapelien siirtämistä esimerkiksi ensi kesän lopulle. Tilaa kalenterissa olisi pitänyt olla, sillä syksylle 2021 alun perin kaavaillut EM-kisat on siirretty vuodella eteenpäin.

– Tilanteessa, jossa ei ole mitään aikapainetta pelata pelejä, kun EM-kisoja on siirretty vuodella, olisi luullut että 365 lisäpäivästä olisi löytynyt tilaa näille peleille. Nämä olisi ollut helposti hoidettavissa alle kahdessa viikossa, Dettmann sanoi.

Suomi pelaa samassa EM-karsintalohkossa Serbian, Sveitsin ja Georgian kanssa. Helmikuussa pelatuissa ensimmäisissä karsintapeleissä Suomi hävisi kotonaan Serbialle, mutta kiri vieraskentällä voittoon Sveitsistä.

Dettmann ei pitänyt ajatuksesta, että kuplissa saatettaisiin pelata ilman yleisöä.

– Ilman faneja ei ole modernia urheilua. On minusta surkea suoritus edes harkita, että pelataan ilman yleisöä. Tässä loukataan urheilun perusarvoja, kun viedään kotietu pois, Dettmann sanoi.

Karsintakuplien sijaintia ei ole päätetty. Voisiko yksi kupla olla Suomessa?

– Jos järjen ääntä käytettäisiin, tuloksella 6–0 kupla olisi Suomessa. En ole terveysalan asiantuntija, mutta tartuntaluvut Suomessa ovat aika paljon pienemmät kuin muulla. Ja meillä on näyttöä että osaamme tällaista järjestää, Dettmann sanoi.