Aftonbladet: Duplantis sai apua ennätysseipään valinnassa Lavillenielta

Seiväshypyn ulkoratojen maailmanennätyksen 615 Roomassa eilen hypännyt Armand Duplantis kysyi ennätyshyppyynsä neuvoa entiseltä ME-mieheltä Renaud Lavillenielta, uutisoi Aftonbladet . Duplantis oli miettinyt seipään vaihtamista jäykempään, mutta Lavillenie kehotti Duplantista jatkamaan samalla seipäällä.

– Kysyin, että vaihtaisinko seivästä ennen 615:ta. Hän sanoi, että jatka sillä mikä minulla oli. Se riittää, Duplantis kertoi.

Lavillenien nimissä oli seiväshypyn maailmanennätys 616 vuosina 2014–2020, kunnes Duplantis ohitti sen tuloksella 617 Puolassa tämän vuoden helmikuussa.

Duplantisia valmentavat hänen vanhempansa Greg ja Helena Duplantis, mutta he olivat kotonaan Yhdysvalloissa samaan aikaan kun Roomassa kisattiin.

– Sitä saa konsultoida niitä jotka tuntee, mutta tuntui hiukan surulliselta, kun isä tai äiti ei voinut olla paikalla. He olisivat ansainneet tämän. Ja heidän kanssaan jaan tämän ilon, Duplantis sanoi.

Duplantisin Roomassa ylittämä 615 senttiä on kaikkien aikojen paras ulkokentillä tehty tulos. Aiempi ulkorata-ME oli ukrainalaisen Sergei Bubkan 614 heinäkuulta 1994.

– Onnittelut @mondohoss600 :lle ennätykseni rikkomisesta! Uskomaton tulos! Olen iloinen hänen ja vanhempiensa puolesta. He ovat upeita ihmisiä. Ja olen iloinen yleisurheilun ja ylipäänsä urheilun puolesta, että meillä on näin kirkas tähti tuleviksi vuosiksi. Kaikkea hyvää ja uusiin korkeusiin! Bubka onnitteli Twitterissä .

Duplantisilla on myös seiväshypyn maailmanennätys 618, jonka hän selvitti helmikuussa hallissa Glasgow'ssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut