Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Arvoturnausdebyytin alkupuolisko vei Välimäen vaikeuksiin – tuplabogi päätti päivän haastavalla kentällä

Sami Välimäki avasi uransa golfin arvoturnaustasolla kahdeksan yli parin -kierroksella torstaina Winged Footin kentällä New Yorkissa, kun major-koitos Yhdysvaltain avoimet lyötiin liikkeelle. Välimäki, 22, kirjasi 78 lyöntiä, kun kierrokseen mahtui seitsemän bogia ja kierroksen päättänyt tuplabogi. Birdieen Välimäki ylsi vain kerran. Hän jakaa kisan viimeistä sijaa, mutta avauspäivä on vielä kesken.

Ensimmäisen ryhmän pelaajista alle parin eli 70 lyönnin pääsi vain seitsemän pelaajaa. Kärjessä on 65 lyöntiä eli viisi alle parin käyttänyt Yhdysvaltain Justin Thomas. Golflegenda Tiger Woods pelasi kolme yli parin päätettyään kierroksensa bogiin ja tuplabogiin.

Välimäen alku oli murheellinen: kuusi bogia kahdeksalla ensimmäisellä reiällä. Päivän toinen puolisko sujui jo tasaisemmin par-tahtiin (lisäksi yksi birdie ja yksi bogi), mutta viimeisen, par 4 -reiän kuusi lyöntiä jättivät erityisen kitkerää makua major-debyytistä. Välimäellä on perjantaina kova urakka yltää lähellekään jatkoonpääsyä eli kahta viimeistä kierrosta.