Jesse Ylönen ja Niclas Almari vahvistavat Pelicansia lainasopimuksilla

Kaksi edellistä kautta Pelicansissa hyökännyt Jesse Ylönen vahvistaa lahtelaisjoukkuetta toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Mirja Hussain

ESS

Kaksi edellistä kautta Pelicansissa kiekkoillut hyökkääjä Jesse Ylönen ja Suomen mestaruutta HPK-paidassa keväällä 2019 juhlinut puolustaja Niclas Almari liittyvät lainasopimuksilla Pelicansin Liiga-miehistöön. Lahtelaisseura tiedotti keskiviikkona asiasta verkkosivuillaan.

Ylösen, 20, lainasopimus on voimassa toistaiseksi. Hän palaa NHL-seura Montreal Canadiensin organisaatioon, mikäli seuraava NHL-kausi alkaa.

Pelicansissa pelaamissaan 109 Liiga-ottelussa Ylönen on saldonnut tehot 25+25.

– Tuntuu hyvältä pukea jälleen Pelicans-paita päälle. Kesä on mennyt treenaillessa pääsääntöisesti Espoossa. Treenit ovat sujuneet hyvin ja sen myötä ainakin fysiikka on hyvässä kunnossa. Pelituntumaa ei tietysti ole, joten se on pieni arvoitus. Olen kuullut pelkästään hyvää uudesta valmennusryhmästä, Ylönen taustoittaa Pelicansin verkkosivuilla.

Lahtelaisten päävalmentaja Tommi Niemelän mukaan Ylönen tuo joukkueeseen valtavan määrän nopeustaitavuutta ja hyökkäyspelivoimaa.

– Ylönen on huipputaitava, motivoitunut ja eteenpäin pyrkivä pelaaja, joka on osoittanut jo taitonsa Liigassa. Olemme todella iloisia, että saamme miehen takaisin turkoosiin miehistöön, Niemelä kertoo.

Pelituntumaa ei tietysti ole, joten se on pieni arvoitus.

Pelicans-hyökkääjä Jesse Ylönen

Almarin, 22, lainasopimus käsittää koko tulevan kiekkokauden. Almari on NHL-organisaatio Pittsburgh Penguinsin sopimuspelaaja.

Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti debytoi Liigassa jo kaudella 2016–17 HPK:n paidassa. Hämeenlinnassa puolustaja kiekkoili kolme kautta.

Mestaruuskauden 2018–19 jälkeen Almari teki sopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa. Mennyt kausi kului kokonaisuudessaan Pohjois-Amerikassa Pittsburghin AHL-farmijoukkue Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin riveissä. Pelaamissaan 53 AHL-ottelussa Almari on tehnyt yhden maalin ja kirjannut kuusi syöttöpistettä.

– Olen kuullut paljon hyvää Pelicansista ja saavun Lahteen todella innoissani. Tavoitteenani on ansaita iso rooli ja samalla auttaa joukkuetta kaikin keinoin voittamaan, torstai-iltana Lahteen muuttava Almari kommentoi.

– Almari on erittäin lupaava nuori puolustaja, jolla on jo reilusti Liiga-kokemusta ja halu kehittyä NHL-tason pakiksi. Lahdesta mies hakee seuraavaa askelta tätä tavoitetta kohti, Pelicans-käskijä Niemelä kuvailee.

Ylönen ja Almari ovat käyneet koronatesteissä tiistaina ja liittyvät joukkueen vahvuuteen heti negatiivisten testitulosten varmistuttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.