Kontinen palasi tenniskentille voitokkaasti – Roomassa kaatui kuudenneksi sijoitettu saksalaispari

Henri Kontinen (kuvassa) ja Jan-Lennard Struff kohtaavat massaturnauksen toisella kierroksella John Peersin ja Michael Venusin. MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

Helen Scott-Smith, Paavali Pastila / STT

Suomalaistenniksen nelinpeliässä Henri Kontinen palasi voitokkaasti pelikentille saksalaisparinsa Jan-Lennard Struffin kanssa. Kontinen ja Struff kaatoivat Rooman Masters-turnauksen miesten nelinpelin 1. kierroksella kuudenneksi sijoitetun saksalaisparin Kevin Krawietz/Andreas Mies 5–7, 6–3, 10–8.

– Se oli tiukka vääntö, kuten yleensä tuppaa olemaan nelurissa. Ihan hyvältä tuntui, ensimmäinen matsi varmaan noin puoleen vuoteen. Alku oli vähän ruosteista niin kuin oli odotettavissakin, mutta olen tyytyväinen. Hyvä suoritus pitkän tauon jälkeen, Kontinen tuumi paluunsa jälkeen.

Kontinen ja Struff pelasivat edellisen kerran yhdessä helmikuun lopulla järjestetyssä ATP-turnauksessa Dubaissa. Kontinen jätti Yhdysvaltain-kiertueen ja US Openin grand slam -turnauksen väliin. Struff pelasi Yhdysvalloissa kokeneen ranskalaisen Nicolas Mahut'n kanssa.

Kontinen vietti kesän ylläpitämällä fyysistä kuntoaan. Kesäkuussa 30 vuotta täyttänyt suomalainen ei kuitenkaan stressannut päätään turnausten jatkumisella.

– Tämä oli iso, uusi tilanne oman elämän aikana. Hirveästi en ajatellut tennistä kesällä. Koetin pitää itseni kunnossa ja ajattelin, että kisat jatkuvat sitten kun jatkuvat.

Kontinen ja Struff kohtaavat massaturnauksen toisella kierroksella Kontisen vanhan australialaisparin John Peersin, joka pelaa nykyään Uuden-Seelannin Michael Venusin kanssa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut