Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mukkula Disc Golf Park laajenee - 14 uutta väylää ja pituusheittokenttä

Frisbeegolfin harrastajamäärät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti viimeisten vuosien aikana. Tällä hetkellä Suomessa on reilusti päälle toistasataa tuhatta lajin harrastajaa.

Lahden Frisbee Clubin puheenjohtaja Erkki Linnavirta sekä varapuheenjohtaja Kalle Vertanen uskovat matalan aloituskynnyksen, sosiaalisuuden ja yhteisöllisyyden houkuttelevan uusia harrastajia mukaan lajin pariin.

- Ratoja on ympäri Suomea noin 450. Mailagolfissa ratoja löytyy 137 kappaletta. Jos lähtee kesälomareissulle perheen kanssa, niin kannattaa ottaa kiekot mukaan. Kun pysähtyy, niin melkein aina löytyy frisbeegolf-rata, sanoo Linnavirta.

Yksi Suomen komeimmista frisbeegolf-radoista löytyy Lahden Mukkulasta. Mukkula Disc Golf Parkia laajennetaan parhaillaan ja uusien väylien on tarkoitus olla pelikunnossa ensi kesänä.

- Meillä on tällä hetkellä 22 väylää ja nyt rata laajenee 14 uudella. Paikasta tulee muodostumaan Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen. Meillä on 18 puistoväylää, 18 metsäväylää ja lisäksi saimme kaupungilta pituusheittokentän ostarin takaa, selventää Linnavirta ja lähettää terveisiä Lahden kaupungille myötämielisestä suhtautumisesta lajiin.

- Ei voi muuta sanoa kuin isoa kiitosta kaupungin suuntaan. Lajilla alkaa olla matkailullinen, kansanterveydellinen ja sosiaalinen merkitys. Projektin kokonaiskustannusarvio liikkuu 30-50 tuhannen euron luokassa. Siihen on laskettu mukaan seuramme talkootyön osuus, joka on noin 15-20 tuhatta.

Kuuntele Lahden Frisbee Clubin keulamiesten haastattelut Radio Voiman verkkosivuilta:

1. Frisbeegolf kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta

2. Mukkula Disc Golf Park laajenee