Ilkka Vuori lopettaa koripallouransa: "Tällaista se urheilu on"

Suomen mestaruuden Namika Lahden paidassa kaudella 2008-2009 voittanut Ilkka Vuori lopettaa pelaajauransa. Arkisto/Mirja Hussain

Aleksi Sammalisto

Useiden vuosien ajan Namika Lahden luottopelaajiin lukeutunut Ilkka Vuori, 29, lopettaa koripallouransa. Lahtelaisseuran ohella Kauhajoen Karhussa Korisliigaa pelannut puolustusspesialisti vahvisti päätöksensä Radio Voiman Sport-lähetyksessä.

- Kevään tähystyksessä selvisi, että polven rustopinta on sen verran huonossa kunnossa. Lääkäri suositteli, että ei kannattaisi enää jatkaa. Se voi mennä pahemmaksi ja jos näin käy, niin sitten aletaan puhua jo tekonivelistä. Se vaihtoehto ei oikein houkuttele, selvensi jatkossa opiskeluun keskittyvä Vuori.

Lopullinen päätös pelihommien päättymisestä kypsyi sisukkaan pelaajan mielessä jo menneen kauden aikana.

- Sen huomasi viime kauden aikana, että ei tämä ihan nappiin mene. Oli niin henkisesti kuin fyysisesti pirun tuskallinen kausi. Olen tottunut tekemään mahdollisimman hyvin sen mitä tekeekään ja haluan kehittyä siinä hommassa mitä teen. Viime kaudella joutui suurimmaksi osaksi seuraamaan sivusta, kun muut harjoittelee. Ei se kovin mielekästä ollut, huokaisi Vuori ja jatkoi.

- Tähystyksessä oli mukana kuulla selitys, mistä tämä kaikki johtui. Nämä faktat kun puntaroi, niin ei tarvinnut hirveästi miettiä. Tällaista se urheilu on. Valitettavasti näinkin voi käydä. Sen verran ollut vastoinkäymisiä tässä uralla, että aika hyvin pystyy niitä jo käsittelemään. Totta kai tässä kesällä tulee aina välillä haikea olo, koska on kuitenkin kuusivuotiaasta asti enemmän ja enemmän tosissaan tätä hommaa tehnyt.

Koripallo on tuonut useista polvivammoista kärsineen Vuoren elämään lukuisia vastoinkäymisiä, mutta se on antanut myös paljon positiivisia kokemuksia.

- Älyttömän paljon kavereita ja ihmissuhteita. Opettanut käsittelemään onnistumisia ja vastoinkäymisiä. On tämä varmasti yksi niistä asioista, mitä oppii arvostamaan vasta kun sen on taas menettänyt. Laji on antanut aika paljon kaikkea, mitä ei vielä osaa käsittääkään.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vesa Mäkäläinen harmittelee pelikaverinsa kohtaloa: "Jokaisella meillä on aikansa" 18.8.2015 13:40

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut