Liigajoukkueet etsivät harjoituspeleissä lisäpisteitä ratkovia kolmikoita – harjoitusturnauksen finaalitapahtuma peruttiin perjantaina Helsingissä jään tuhouduttua vahingossa

Helsingin jäähallin jää tuhoutui ja perjantaille suunniteltu turnaus jäi pelaamatta. Pekka Sakki / LEHTIKUVA

Antti Salmensaari / STT

Kolmella kolmea vastaan pelattava jatkoaika tuli sääntömuutoksena miesten jääkiekkoliigaan kaudelle 2015–2016. Elokuun aikana Kärpät, HIFK, Tappara, Ilves ja TPS ovat saaneet alle enemmän jatkoaikakokemusta kuin viiden kauden aikana yhteensä, kun joukkueet ovat pelanneet keskinäistä kolmella kolmea vastaan pelattavaa Super Series -harjoitusturnausta.

Super Seriesin finaalitapahtuma jäi perjantaina torsoksi. Helsingin jäähallin rikkoutunutta jäädytysputkea korjatessa putkeen porattiin vahingossa reikä, josta jäälle nousi nestettä ennen ensimmäistä peliä. Jäätä ei saatu illan aikana pelikuntoon ja tapahtuma peruttiin.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen ei perjantaina liikaa harmitellut sitä, että jatkoaikalätkää päästiin harjoittelemaan vain Turussa ja Tampereella.

– Harjoituksissa on keskitytty täysin viisi vastaan viisi -peliin. Tämä kolmella kolmea vastaan pelaaminen on enemmän pelaajien peli, mies miestä vastaan, Pikkarainen viittasi pelin viihde-elementtiin.

Enemmän saattoi harmittaa Kärppiä, joka käväisi Oulusta Helsingissä asti pääsemättä pelaamaan peliäkään.

Etu jää marginaaliseksi

Viime kaudella 60 minuutin pelin jälkeen töitä joutuivat jatkamaan useimmin Tappara (18 kertaa) ja HIFK (17). Tappara käänsi peleistä 11 voitokseen, mutta HIFK:n tilasto ylitöistä oli tappiollinen. HIFK-maalivahti Frans Tuohimaan mukaan jatkoaikojen harjoittelusta ei kauden alla ole välttämättä etua.

– Aika vähän tässä voi harjoitella jatkoaikaa. Liigassa ohi vetäminen voi johtaa maalipaikkaan ja peli on ohi. Tässä peli jatkuu aina maalin jälkeen, Tuohimaa sanoi HIFK:n verkkosivuilla .

Pikkarainen oli ykkösmolarinsa kanssa samoilla linjoilla.

– Vaikea vetää vielä yhtäläisyyksiä, mutta ei näiden pelaamisesta ainakaan haittaakaan ole. Mutta tietysti pelien luonne on aika erilainen, Pikkarainen muotoili.

Pikkaraisen mielestä elokuun harjoituspeleissä on lähinnä yritetty löytää kolmikoita pimeän syksyn otteluihin, joissa ratkotaan kevään valossa arvokkaita pisteitä.

– Varmasti on löytynyt jo samoja kolmikkoja, jotka pelaavat jatkoaikoja syksylläkin. Kärkipelaajat ja kiekolliset pakit tulevat saamaan vastuuta. Ei tämä (3vs3-peli) ole peruspakkien temmellyskenttä, Pikkarainen murjaisi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut