Siirretty 30:s Finlandia MTB poljetaan sunnuntaina – osanottajaodotukset eivät toteutuneet

Finlandia-maastopyöräily poljetaan sunnuntaina 30. kerran. Leena Liukkonen

ESS

30. kerran ajettava Finlandia MTB jouduttiin siirtämään elokuulta ajettavaksi sunnuntaina. Poikkeuksellinen aika aiheutti muitakin muutoksia tapahtuman suunnitelmiin. Sen piti olla osa uutta Baltic MTB Cupia, mutta myös se jouduttiin jäädyttämään koronatilanteen vuoksi. Baltic MTB Cup olisi käsittänyt osakilpailut Virossa, Latviassa, Ruotsissa ja Suomessa.

Tämänkertainen Finlandia ajetaan totutusta poiketen lyhyemmillä reitillä. Yhden kierroksen maastopyöräilijät ajavat 25 kilometrin Puoli-Finlandian, ja päälähdön eli Pitkä-Finlandian ajajat ajavat kaksi 25 kilometrin kierrosta.

Messilän lännen puoleinen osa viime vuosien reitistä on jätetty pois, joten Tiirismaan nousuja ei ajeta, eikä myöskään Tiirismaan mäen alaosan saviliejussa pääse nyt kokeilemaan renkaan pitoa. Reitti kiertelee pääosin Messilän itäpuolella ulottuen Lahden Urheilukeskukseen asti.

Poikkeuksellinen aika verotti myös osanottajajoukkoa. Järjestäjillä eli TWD-Länkenillä ja CC Tailwindilla oli odotukset korkealla osanottajamäärän noususta takavuosien lukuihin. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaikka ennakkoilmoittautuminen käynnistyi hyvin. Osanottajamäärä tulee jäämään noin kahteensataan.

Osanottajissa on Finlandia MTB:n voittajia. Miehissä järjestävän seuran Samuel Pökälä jätti viikonvaihteen pyöräsuunnistuskilpailut reilua henkeä osoittaen väliin ja ajaa Finlandian. Pyöräsuunnistus järjestetään Pökälän harjoitusmaastoissa, ja hänellä olisi ollut liian hyvä etu kanssakilpailijoihin nähden.

Naisissa muutaman Finlandia-välivuoden jälkeen on mukana Sini Alusniemi, joka on viihtynyt Salpausselän poluilla hyvin. Hänellä on tänä vuonna monia kovan luokan haastajia.

Finlandia MTB esilähtönä on jälleen lasten Hobby-luokka. Hobby-luokan reitti kiertelee Messilän kartanon ympäristössä, ja se alkaa kello 11. Isommat maastopyöräilijät starttaavat kello 12.

Kahden kierroksen kärki on maalissa noin 14.20. Yhden kierroksen kärki on maalissa noin kello 13.30. Maali, kuten lähtökin sijaitsee Messilän kartanolla.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut