Ex-huippupurjehtija Sari Multala ehdolle Olympiakomitean johtoon

Purjehduksen kolminkertainen maailmanmestari, nykyisin muun muassa kansanedustajana toimiva Sari Multala asettuu ehdolle Suomen Olympiakomitean puheenjohtajaksi. Multalan päätöksestä kertoi hänet ehdokkaakseen asettanut Suomen Purjehdus ja Veneily ry perjantaina.

– Kesän aikana ja viime viikkoina olen saanut kyselyitä, jotka innostivat minua olemaan käytettävissä Olympiakomitean puheenjohtajaksi. Olen otettu siitä, että tähänastinen toimintani urheilun parissa on herättänyt luottamusta, Multala sanoo tiedotteessa.

Multala painottaa Olympiakomitean roolia liikunnan ja urheilun edunvalvojana.

– Ilman aktiivista seuratoimintaa ja liikkuvia lapsia meillä ei ole huippu-urheilijoita. Liikunnan ja urheilun on oltava lapsuuden harrastamisesta aikuisurheiluun asti reilua ja vastuullista. Olympiakomitea on liikunnan ja urheilun edunvalvojana tässä avainroolissa.

Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio kertoi kesäkuussa, ettei aio asettua ehdolle uudelle nelivuotiskaudelle. Uusi puheenjohtaja valitaan 21. marraskuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut