Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

PK-35 Vantaa nousee jalkapalloliigaan

Vantaalainen PK-35 nousi jalkapalloliigaan vakuuttavan esityksen jälkeen, kun se kukisti lauantaina karsinnan toisessa osassa KTP:n Kotkassa 3–2 (2–0). Ensimmäinen osa päättyi keskiviikkona Vantaalla 0–0.

Nousu merkitsi paljon PK-35:n päävalmentaja Shefki Kuqille.

– Koin pelaajana paljon hienoja hetkiä. Saavutin valmentajana nousun pääsarjatasolle heti ensimmäisellä yrityksellä. Jatkan tyytyväisenä eteenpäin, Kuqi sanoi.

PK-35:n vasemman hyökkääjän Lucas Garcian, 27, unelmaveto rangaistusalueen ulkopuolelta mykisti Arto Tolsa -areenan katsomon pelin 24. minuutilla. Varttia myöhemmin Garcia keskitti ja KTP:n Giorgi Ositashvili ohjasi pallon epäonnekseen omaan maaliin.

– 2–0 oli kuin olisi tullut leka naamaan, kuvaili KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä.

PK-35:n Masar Ömerin osuma toisella puoliajalla masensi lisää. KTP:n kahden maalin kiri jäi vierasmaalisäännön vuoksi kahta maalia vajaaksi.

Liiga pakkautuu ensi kaudella taas pääkaupunkiseudun suuntaan, kun sieltä on seitsemän kauden tauon jälkeen mukana kolme joukkuetta. Vuonna 2007 HJK:n seurana olivat Honka ja Viikingit, ensi kaudella HIFK ja PK-35. Helsinkiläinen PK-35 oli liigassa kaudella 1998.

Kuqi uskoo seuransa pystyvän selviytymään tulevasta kaudesta, vaikka se on ollut talousvaikeuksissa. Palkkoja on jonkin verran rästissä.

– Uskon, että saamme liigaan helpommin tukijoita kuin olisimme saaneet Ykköseen. Olosuhteetkin ovat hyvät kentän mattoa lukuun ottamatta, Kuqi sanoi.

KTP:n pääsarjavisiitti jäi yhteen kauteen

Liigan kannalta menetykseksi voi laskea KTP:n perinteet. KTP veti liigassa keskimäärin yli 2 500 katsojaa. PK-35:lle jää tuohon kirittävää lähes 2 000 silmäparia Ykköseen verrattuna.

KTP:n visiitti pääsarjassa jäi vuoden mittaiseksi. Sitä ennen FC KooTeePee pelasi liigassa vuonna 2008.

– Pettymyksen nieleminen vie päiviä, mutta lähdemme rakentamaan tulevaisuutta Ykkösessä hyvästä tilanteesta. Seuran talous on kunnossa. Velkaa ei ole mihinkään suuntaan, sanoi KTP:n hallituksen varapuheenjohtaja Joel Björkqvist.

– Lähes koko kausi oli selviytymistaistelua. Kaikki antoivat kaikkensa. Pettymys on suuri, mutta haluamme tietysti takaisin, sanoi päävalmentajana Ykkösessä jatkava Ristilä.