PK-35 Vantaa nousee jalkapalloliigaan

Vantaalainen PK-35 nousi jalkapalloliigaan vakuuttavan esityksen jälkeen, kun se kukisti lauantaina karsinnan toisessa osassa KTP:n Kotkassa 3–2 (2–0). Ensimmäinen osa päättyi keskiviikkona Vantaalla 0–0.

Nousu merkitsi paljon PK-35:n päävalmentaja Shefki Kuqille.

– Koin pelaajana paljon hienoja hetkiä. Saavutin valmentajana nousun pääsarjatasolle heti ensimmäisellä yrityksellä. Jatkan tyytyväisenä eteenpäin, Kuqi sanoi.

PK-35:n vasemman hyökkääjän Lucas Garcian, 27, unelmaveto rangaistusalueen ulkopuolelta mykisti Arto Tolsa -areenan katsomon pelin 24. minuutilla. Varttia myöhemmin Garcia keskitti ja KTP:n Giorgi Ositashvili ohjasi pallon epäonnekseen omaan maaliin.

– 2–0 oli kuin olisi tullut leka naamaan, kuvaili KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä.

PK-35:n Masar Ömerin osuma toisella puoliajalla masensi lisää. KTP:n kahden maalin kiri jäi vierasmaalisäännön vuoksi kahta maalia vajaaksi.

Liiga pakkautuu ensi kaudella taas pääkaupunkiseudun suuntaan, kun sieltä on seitsemän kauden tauon jälkeen mukana kolme joukkuetta. Vuonna 2007 HJK:n seurana olivat Honka ja Viikingit, ensi kaudella HIFK ja PK-35. Helsinkiläinen PK-35 oli liigassa kaudella 1998.

Kuqi uskoo seuransa pystyvän selviytymään tulevasta kaudesta, vaikka se on ollut talousvaikeuksissa. Palkkoja on jonkin verran rästissä.

– Uskon, että saamme liigaan helpommin tukijoita kuin olisimme saaneet Ykköseen. Olosuhteetkin ovat hyvät kentän mattoa lukuun ottamatta, Kuqi sanoi.

KTP:n pääsarjavisiitti jäi yhteen kauteen

Liigan kannalta menetykseksi voi laskea KTP:n perinteet. KTP veti liigassa keskimäärin yli 2 500 katsojaa. PK-35:lle jää tuohon kirittävää lähes 2 000 silmäparia Ykköseen verrattuna.

KTP:n visiitti pääsarjassa jäi vuoden mittaiseksi. Sitä ennen FC KooTeePee pelasi liigassa vuonna 2008.

– Pettymyksen nieleminen vie päiviä, mutta lähdemme rakentamaan tulevaisuutta Ykkösessä hyvästä tilanteesta. Seuran talous on kunnossa. Velkaa ei ole mihinkään suuntaan, sanoi KTP:n hallituksen varapuheenjohtaja Joel Björkqvist.

– Lähes koko kausi oli selviytymistaistelua. Kaikki antoivat kaikkensa. Pettymys on suuri, mutta haluamme tietysti takaisin, sanoi päävalmentajana Ykkösessä jatkava Ristilä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 2. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 3. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 4. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 5. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 6. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 7. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat
 8. Nuoret ovat kirineet muita ikäryhmiä koronaviruksen tartuntatilastoissa, pääsyynä rento suhtautuminen rajoituksiin – "Kansa rupeaa jakautumaan"
 9. Brasilian presidentti Bolsonarolla on todettu koronavirustartunta
 10. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 11. Olavi Lanun veistos koristellaan Lahdessa perjantaina
 12. United Brotherhoodin kerhotilaan asennettiin kamerat kotietsinnän yhteydessä – syyttäjän mukaan näin saatiin merkittävää tietoa ryhmästä, joka pyrkii viimeiseen asti suojaamaan johtajaansa
 13. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Lahdessa
 14. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 15. Näppis: Ei ollut yllätys konserttitalon kosteusvaurio

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.