Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Miesten tennis saa ensimmäisen 1990-luvulla syntyneen grand slam -voittajansa

Yhdysvaltain avoimessa tennisturnauksessa tehdään historiaa ensi sunnuntaina. Tuolloin miesten tennis saa ensimmäisen 1990-luvulla syntyneen grand slam -voittajan kaksinpelissä.

Asia varmistui, kun serbitähti Novak Djokovic hylättiin New Yorkissa sunnuntaina. Djokovic oli ainoa jäljellä ollut pelaaja, joka oli syntynyt 1980-luvulla.

– Nyt tästä tulee mielenkiintoista. Voittaja on joku nuorista kavereista, saksalainen Alexander Zverev sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Zverev, 23, kuuluu turnauksen voittajasuosikkeihin. Hänen lisäkseen vahvoilla lienevät Itävallan Dominic Thiem sekä Venäjän Daniil Medvedev. Zverev eteni jo puolivälieriin, mutta Thiemin ja Medvedevin on selvitettävä neljännen kierroksen kamppailu.

1990-luvulla syntyneistä pelaajista grand slam -turnauksen finaalissa ovat pelanneet tähän mennessä Thiem kolmesti ja Medvedev sekä Kanadan Milos Raonic kertaalleen. Nuorempien pelaajien esiinmarssia on odotettu miesten tenniksessä jo vuosia, mutta tilaa on ollut rajoitetusti Djokovicin, Roger Federerin ja Rafael Nadalin hallitsemassa lajissa. Yhdysvaltain avoimiin Federer ja Nadal eivät osallistuneet.

Djokovic pahoillaan tapahtuneesta

Djokovic pyysi hylkäykseen johtanutta tilannetta anteeksi Instagramissa . Djokovic diskattiin, kun hän iski turhautuneena pallon taakseen kentän laidalle suoraan naislinjatuomaria kohti. Pallo osui tuomaria kaulaan, ja hänen kuultiin haukkovan henkeään.

– Tämä koko tilanne on saanut minut surulliseksi ja oloni tyhjäksi. Tarkastin linjatuomarin voinnin, ja turnauksesta kerrottiin, luojan kiitos, että hän voi hyvin. Olen äärimmäisen pahoillani, että aiheutin hänelle tällaista stressiä, maailmanlistan ykkönen kirjoitti.

Djokovic kiirehti tarkistamaan naisen voinnin, ja muutaman minuutin kuluttua tuomari nousi ylös ja käveli kentältä pois. Noin kymmenen minuutin keskustelujen jälkeen turnauksen päätuomari ilmoitti, että Djokovic on diskattu.

Djokovic oli hylkäyshetkellä häviöllä Espanjan Pablo Carreno Bustalle ensimmäisessä erässä luvuin 5–6.

Djokovic menettää turnauksesta kaikki rankingpisteensä ja palkintorahansa.