Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Keihäsmiehillä oli Ratinassa joulu, Kämäräisen kiekko laskeutui Ratinan nurmeen

Suomalaiset keihäsmiehet saivat Ruotsi-ottelun kolmoisvoiton sovinnolla, kun länsinaapurin ykkösheittäjä Kim Amb jäi pois kilpailusta olkavamman takia. Toni Kuusela oli silti riemuissaan uran ensimmäisestä maaotteluvoitosta, joka heltisi tuloksella 80,45.

Kuusela sai pyyhittyä voitolla Kalevan kisojen pettymykset mielestään ja hän sai myös mieluisan voiton Euroopan mestari Antti Ruuskasesta, joka pohtii tämän kuun ajan uransa jatkoa.

Ruuskanen oli sunnuntain kilpailussa toinen tuloksella 78,84, ja Lassi Etelätalo varmisti maksimipisteet tuloksella 78,66. Ruotsalaiset kamppailivat 70 metrissä.

– Kalevan kisojen jälkeen makoilin kaksi viikkoa. Päätin sitten lähteä mukaan ja lykätä kyynärpääleikkausta myöhemmäksi. Nyt olen tyytyväinen, kun otin voiton, Kuusela iloitsi.

– Kalevan kisojen (kolmannen sijan) jälkeen harmitti niin, ettei ikinä. Kausi on mukavampi lopettaa näihin tunnelmiin.

Ruuskanen pitää jännitystä yllä

Ruuskanen on kylläinen kysymyksiin uran jatkosta. Ratinan stadionilla hän kertoi, että päätös selviää syyskuun aikana ja hän ilmoittaa päätöksensä yhteisesti kaikille.

– Tänään oli hyvä, että tuli kasikymppinen, mutta olisin tietenkin toivonut sellaista myös itselle. Tulos jäi suhteellisen vaisuksi, Ruuskanen kommentoi kilpailua.

– Nyt odotan kuukauden ennen jatkopäätöstä. Päätös olisi helpompi, jos alla olisi normaali kausi, mutta koronatilanne vaikeutti kevään harjoittelua ja tulokset jäivät sen takia vaisuiksi.

Suomen mestari Etelätalo pettyi maaotteluheittoihinsa.

– Ei oikein lähtenyt. Oli jäykän tuntuista, Etelätalo harmitteli.

– Ruotsista tuli lajivoitto, mutta mieluummin olisin itse voittanut tämän kilpailun.

Etelätalo kilpailee vielä viikon kuluttua Berliinissä.

– Yritän siellä parempaa tulosta. Fyysisesti olen siihen valmis, mutta pitää saada kroppa auki, Etelätalo lisäsi.

Kämäräinsen päätti uransa

Yksi Tampereen Ruotsi-ottelun juhlituimmista urheilijoista oli kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen. Ratinassa vietettiin 34-vuotiaan Kämäräisen uran päätöskekkereitä. Heitot loppuivat maaottelun neljänteen sijaan tuloksella 54,56.

Lopetuspäätöksen Kämäräinen teki elokuun alussa Espoon kisojen jälkeen. Tulos oli 56,31.

– Olin heittänyt hyvin, mutten saanut heittoon tehoa. Totesin, ettei näistä jaloista enää lähde parempaa, Kämäräinen taustoitti ratkaisuaan.

Kämäräinen aikoo ryhtyä urheilijoiden henkiseksi valmentajaksi. Selkeät jatkosuunnitelmat helpottivat lopetuspäätöstä, ja hän joutui käsittelemään asiaa jo vuosia aiemmin pahan selkävammansa takia.

– Loukkaannuin joulukuussa 2015. Jalka olisi halvaantunut ilman leikkausta, eikä minulla ollut minkäänlaista varmuutta uran jatkosta sen jälkeen.

Paluun kentille Kämäräinen teki vasta 2018. Hän laskee sen yhden uransa hienoimmista asioista.

– Sain vielä tilaisuuden yrittää, Kämäräinen tiivisti jatkoajan.

Uran kirkkaimpia huippuhetkiä olivat silti uran ensimmäinen 60 metrin heitto 2014 ja Zürichin 2014 EM-finaalin seitsemäs sija.

– Täytyy tunnustaa, että hienoa oli myös se, kun pääsin kilpailemaan Timanttiliigassa, Kämäräinen hymyili.

– Jatkossa haluan auttaa urheilijoita mentaalisella puolella. Muu valmennus ei kiinnosta ainakaan tässä vaiheessa.