Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Silja Kosonen nappasi Ruotsi-ottelun moukarivoiton liki 70-metrisellä

Lupaavan moukarinheittäjän Silja Kososen kilpailukausi kaartaa komeasti lopuilleen. Kosonen otti sunnuntaina maaotteluvoiton tuloksella 69,22. Aiemmin kesällä hän saavutti Suomen mestaruuden ja kohensi 19- ja 22-vuotiaiden Suomen ennätykset lukemiin 71,34.

Kosonen, 17, on parantanut ennätystään viime vuodesta lähes kahdeksan metriä.

– Olen tyytyväinen. On mennyt vähän yläkanttiin, Kosonen tunnusti.

Kososen oli helppo laittaa kauden kohokohdat tärkeysjärjestykseen.

– Kalevan kisojen voitto oli aika hieno, kun se tuli näin nuorena, Kosonen kertoi.

– Viime vuonna arvioimme, että tavoitteena on sijoittua Kalevan kisoissa kuuden parhaan joukkoon.

Kosonen avasi kauden 19-vuotiaiden Suomen ennätyksellä 67,99. Sen jälkeen hän sanoi odottavansa loppukaudesta 68-metristä, joten tavoitetta on pitänyt kiristää useampaan kertaan.

Ja Kososen kausi jatkuu. Hän astelee Someron kuuluisaan moukaririnkiin 20. syyskuuta.

Tokio ja Suomen ennätys

Myös ensi vuoden tavoitteet ovat kirkastuneet kauden aikana. Kosonen tähtää seuraavaan harppaukseen eli pyrkii aikuisten arvokisoihin.

– On realistista pyrkiä Tokion olympialaisiin, jos ne järjestetään ensi vuonna. Myös Suomen ennätys (72,12) on ensi kauden tavoitteena, Kosonen linjasi.

Kosonen loistaa moukarinheittäjänä tekniikallaan. Talvikauden aikana hän hakee lisämetrejä vahvemmasta fysiikasta.

– Lajivoimaa, loikkaa, kuulanheittoa, Kosonen luettelee talviharjoittelun painopisteitä.

Koulussa Kosonen aloittelee lukion viimeistä vuotta.

Tuuri sivusi korkeusennätystään

Hallitseva naisten korkeushypyn Suomen mestari Heta Tuuri sivusi omaa ennätystään yleisurheilun Ruotsi-ottelussa Tampereella. Tuuri ylitti 188 ensimmäisellä yrityksellään ja oli kilpailun toinen.

Korkeuskisan voiton vei Ruotsin Sofie Skoog tuloksella 190. Suomen Sini Lällä oli kolmas tuloksella 185. Laura Rautanen jäi kuudenneksi tuloksella 176.

Ruotsi vei lajin pistevoiton 12–10.

Pulli voitti Montlerin pituudessa

Kristian Pullin ja Thobias Montlerin odotettu kaksinkamppailu Ruotsi-ottelun pituushypyssä nuupahti pyörivässä tuulessa alle kahdeksaan metriin. Pulli voitti kilpailun tuloksella 786.

Loukkaantuneita tuuranneet suomalaiset kolmiloikkaajat Simo Lipsanen ja Tuomas Kaukolahti varmistivat sijoilla neljä ja kuusi tasapelin 11–11 maaottelupisteissä.

Kilpailusta odotettiin tasokasta, kun Suomen ennätyksen 827:ään alkukesästä kohentanut Pulli sai vastaansa 822 hypänneen Montlerin.

– Ei ollut paras kisa. Hyppäsin Montlerin kanssa parhaan tuloksen ensimmäisellä kierroksella ja kisa latistui siihen, Pulli ihmetteli.

– En tiedä, johtuiko se pyörivästä tuulesta vai mistä. Voitto oli toki tänään tärkeintä, mutta odotin itseltä parempaa.

Reisi petti

Pulli ponnisti komean Suomen ennätyksen kesäkuun alkupuolella. Sen jälkeen hän sai harjoituksissa revähtymän reiden lähentäjälihakseen ja palasi kisoihin vasta yli kaksi kuukautta myöhemmin.

Pulli voitti Turun Kalevan kisoissa Suomen mestaruuden tuloksella 783. Sen jälkeen hän ponnisti Tukholman Timanttiliigassa 802, ja kilpaili Ruotsi-ottelussa vasta neljättä kertaa tällä kaudella.

– Nyt terveystilanne on hyvä. Tämä oli ensimmäinen kivuton kisa Suomen ennätyksen jälkeen, Pulli paljasti.

Hyppyharjoituksia Pulli on tehnyt viimeksi kesäkuussa. Nyt hän matkustaa Sveitsiin, missä hän kilpailee lyhyen leirin päätteeksi 15. syyskuuta.

– Luulen, että voin tehdä vielä kuntopiikin tähän loppukauteen, Pulli suunnitteli.

Murto seiväskisan toinen - Bengtsson yritti ennätyslukemia

Wilma Murto nappasi naisten seiväshypyssä toisen sijan yleisurheilun Ruotsi-ottelussa Tampereella. Murto hyppäsi 442 ja piti puhtaammalla sarjalla Ruotsin ennätysnaisen Michaela Meijerin takanaan.

Kilpailun voiton otti ylivoimaisesti Angelica Bengtsson, joka ylitti 473 ensimmäisellään. Bengtsson yritti kolmesti uutta Ruotsin ja Pohjoismaiden ennätystä 484, mutta ei onnistunut ylityksessä.

Elina Lampela ylitti 432 ja oli neljäs. Saga Anderssonin 412 riitti viidenteen sijaan.