Brasilia alkaa maksaa naisten jalkapallomaajoukkueen pelaajille samaa palkkaa kuin miehille

STT–AFP

Brasiliassa maan jalkapalloliitto alkaa maksaa maajoukkueen naispelaajille samaa palkkaa kuin miehille, kertoo liiton puheenjohtaja Rogerio Caboclo. Säännös astuu voimaan ensi vuoden olympialaisissa Tokiossa ja seuraavissa jalkapallon maailmanmestaruuskisoissa.

– Tämä on historiallista. Olen kiitollinen, että saan olla osa jotain näin merkittävää, kommentoi tiimin ruotsalaisvalmentaja Pia Sundhage.

Brasilia on yksi harvoista maailman maista, joka on tehnyt asiasta päätöksen. Maan lisäksi Australia, Norja ja Uusi-Seelanti ovat päättäneet samansuuruisista palkoista nais- ja miespelaajille.

Maajoukkueen tunnetuimpiin tähtiin kuuluu muun muassa Marta, joka on valittu kuudesti maailman parhaaksi naisjalkapalloilijaksi .

Brasilian naisten joukkue kipusi maailmanmestaruuskisojen finaaliin vuonna 2007, häviten Saksalle 2–0. Olympialaisissa se on kivunnut vuosina 2004 ja 2008 hopealle.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut