Brasilia alkaa maksaa naisten jalkapallomaajoukkueen pelaajille samaa palkkaa kuin miehille

Brasiliassa maan jalkapalloliitto alkaa maksaa maajoukkueen naispelaajille samaa palkkaa kuin miehille, kertoo liiton puheenjohtaja Rogerio Caboclo. Säännös astuu voimaan ensi vuoden olympialaisissa Tokiossa ja seuraavissa jalkapallon maailmanmestaruuskisoissa.

– Tämä on historiallista. Olen kiitollinen, että saan olla osa jotain näin merkittävää, kommentoi tiimin ruotsalaisvalmentaja Pia Sundhage.

Brasilia on yksi harvoista maailman maista, joka on tehnyt asiasta päätöksen. Maan lisäksi Australia, Norja ja Uusi-Seelanti ovat päättäneet samansuuruisista palkoista nais- ja miespelaajille.

Maajoukkueen tunnetuimpiin tähtiin kuuluu muun muassa Marta, joka on valittu kuudesti maailman parhaaksi naisjalkapalloilijaksi .

Brasilian naisten joukkue kipusi maailmanmestaruuskisojen finaaliin vuonna 2007, häviten Saksalle 2–0. Olympialaisissa se on kivunnut vuosina 2004 ja 2008 hopealle.

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut