Soutajat etsivät järkevää matkustustapaa ja korostavat hygieniaa EM-kisamatkalle

EM-kisojen yksiköissä soutaa mm. Eeva Karppinen, joka harjoitteli toukokuussa Turussa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Melonta- ja soutuliitto etsii urheilijoille järkeviä lentoyhteyksiä ja ohjeistaa urheilijat huolellisesti hygieniamääräyksiin, kun suuntana ovat olympiasoudun EM-kisat Puolan Poznanissa 9.–11. lokakuuta. EM-kisojen yksiköissä soutavat Robert Ven ja Eeva Karppinen, pariairokaksikossa Joel Naukkarinen ja Olli-Pekka Karppinen sekä kevyessä pariairokaksikossa Juho-Pekka Petäjäniemi ja Kasper Hirvilampi.

– Veneet on kuljetettava Puolaan autolla, ja nyt tuntuu siltä, että lauttamatka Saksaan ja sieltä 600 kilometrin ajo Puolaan on järkevin vaihtoehto, kertoi valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen.

EM-kisat ovat soudun ainoa kansainvälinen kilpailu tänä vuonna. Jos matkustusrajoitukset muuttuvat, eikä Suomesta voi matkustaa Puolaan, kisamatka peruuntuu.

– Olemme valmiita tekemään kipeitäkin ratkaisuja lyhyellä varoitusajalla, urheilijoiden turvallisuutta korostanut Hiltunen sanoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut