Ilveksen kokematon puolustus kesti hyvin

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoi luottaneensa joukkueensa puolustuslinjaan. KALLE PARKKINEN / LEHTIKUVA

Juha Aaltonen / STT

Moni asiantuntija mietti ennen Hakan ja Ilveksen tiistaista jalkapalloliigan ottelua keitä ovat Ilveksen topparit Juho Pietola ja Miska Rautiola.

Mutta ottelun jälkeen hymy oli herkässä etenkin Ilveksen päävalmentajalla Jarkko Wissillä. Vieraat voittivat 2–0 ja pitivät Hakan edelleen ilman kotivoittoa.

– Minulla oli luottavainen olo puolustuslinjaamme kohtaan. Pietola ei tehnyt yhtään virhettä koko pelissä. Hän ei tosin voittanut pääpalloja Eero Markkasta vastaan, mutta ei ollut tarkoituskaan. Hän pelasi omilla vahvuuksillaan, Wiss sanoi.

Pietolalla, 18, oli ennen ottelua liigassa 14 peliminuuttia, Rautiolalle minuutit olivat liigauran ensimmäiset. Vaihdosta tuli kaksi pelaajaa, joilla oli kaudella alle 10 peliminuuttia koossa.

– Se oli valmentajan näkemys, ettei tullut virheitä. Mutta ei ainakaan suuria virheitä tullut. Markkanen on niin paljon pitempi, ettei palloja voita suoraan. Yritin vain horjuttaa häntä, ettei hän helpolla voita ykköspalloa, Pietola sanoi.

Molemmat topparit ovat pelanneet tänä kesänä Ilveksen kakkosjoukkueessa, joka ei ole hävinnyt Kakkosen lohkossaan kertaakaan.

Ilari Mettälä teki vieraiden molemmat maalit. Hän viimeisteli ensi kertaa liigaurallaan kaksi maalia ottelussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut