Levin alppicup puntaroi yleisön pääsyä ja kisan koronavirustestausta marraskuuta varten

Levillä valmistaudutaan mittaviin erityistoimiin. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Kittilän Levi valmistautuu mittaviin erityistoimiin, jotta paikkakunnalla voidaan järjestää alppihiihdon maailmancupin pujottelut 21.–22. marraskuuta. Pohdinnassa ovat muun muassa yleisön pääsy kisoihin, urheilijoiden tilauslennot Lappiin ja testauskapasiteetin varmistaminen koronavirustestauksen varalta.

Kisajärjestäjät haluavat järjestää kilpailut ja minimoida riskit. He tekevät yhteistyötä muun muassa Lapin sairaanhoitopiirin infektioyksikön kanssa.

– Tilanne vaatii nyt jokaisen osa-alueen uudelleen arvioimista, arvioi kilpailun pääsihteeri, Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Iiro Kaukoniemi.

Ennen Leviä alppihiihdon maailmancupissa on määrä kilpailla suurpujottelua Itävallan Söldenissä 17.–18. lokakuuta ja parikilpailu Itävallan Lechissä 13.–14. marraskuuta. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi jo aiemmin, että marras-joulukuun kisat siirtyvät Pohjois-Amerikasta Eurooppaan.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut