Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Suomelta odotettu miesten keihäskolmikko Ruotsi-otteluun

Lassi Etelätalo, Toni Kuusela ja Antti Ruuskanen nappasivat keihäänheiton miesten edustuspaikat viikonloppuna käytävään yleisurheilun Ruotsi-otteluun. Ruuskanen on kolminkertainen arvokilpailumitalisti ja Etelätalo viime vuoden MM-nelonen, mutta Tampereelle kovakuntoisin keihäsmies saapuu länsinaapurista.

Kim Amb on kiskaissut tänä vuonna ennätyksensä 86,49, kun Suomen tilastoykkönen Etelätalo on joutunut tyytymään 82,20 metriin.

Vuosi sitten Amb peittosi Tukholmassa Suomen keihäsmiehet. Ruotsi voitti miesten ottelun pistein 228–181 ja naisten 217,5–192,5.

– Ruotsilla on kärkeä ja leveyttä lajeissa, joissa me olemme haavoittuvia. Varsinkin juoksumatkoilla meidän pitää saada pisteitä enemmän kuin mitä tilastot meille ennustava, Suomen urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola ennakoi tiedotteessa.

Naisten keihään edustuspaikoista suomalaiset taistelevat tiistaina, kun Jatta-Mari Jääskeläinen, Jenni Kangas, Heidi Nokelainen ja Julia Valtanen kilpailevat Jyväskylässä.

Odotukset moukarissa ja pika-aidoissa

Suomi koki viikonloppuna takaiskun, kun pika-aituri Annimari Korte ilmoitti vetäytymisestään. Silti Suomelta riittää lähtöviivalle nopea kolmikko Nooralotta Neziri, Reetta Hurske ja Lotta Harala.

– Tilastojen perusteella miesten moukari ja naisten 100 metrin aidat ovat etukäteen Suomelle selkeitä kolmoisvoiton mahdollisuuksia, Niemi-Nikkola tuumi.

Miesten moukarikolmikosta Aaron Kangas on kiskaissut tällä kaudella 79,05. Heittolajien ruotsalaisvoimasta vastaavat Ambin lisäksi kiekkojätit Daniel Ståhl ja Simon Pettersson.

Mukana on myös 16-vuotias korkeushyppääjä Melwin Lycke Holm, joka on Ateenan olympialaisissa 2004 kultaa ponnistaneen Stefan Holmin poika. Pojasta tuli elokuussa nuorin koskaan Ruotsin mestaruuden korkeushypyssä voittanut urheilija tuloksella 213. Suomen Daniel Kosonen ja Arttu Mattila ovat ponnistaneet tällä kaudella parhaimmillaan 221.

– Jos hän olisi kolmas, se olisi hyvä. Kaikki muu olisi bonusta. Suomi on suuri ennakkosuosikki korkeudessa, mutta on hyvä asetelma olla altavastaaja, poikaansa valmentava Stefan Holm sanoi uutistoimisto TT:lle.