Pelicans julkisti viime tilikauden tuloksen – tappiota yli puoli miljoonaa

Pelicans-konsernin tappio päättyneellä tilikaudella oli yli puoli miljoonaa euroa.

Pelicans pelasi viime kevään viimeisen Liiga-ottelunsa tyhjille katsomoille koronapandemian vuoksi. Sami Kuusivirta

Mikael Hoikkala

Jääkiekkoseura Pelicansin taustakonserni teki päättyneellä tilikaudella roiman tappion. Jääkiekkotoimintoja pyörittävän Lahden Pelicans oy:n tappio oli maltillisesti 20 000 euroa, mutta Pelicans Ravintolat oy teki miinusta yli puoli miljoonaa euroa. Koko konsernin tulos oli 540 000 euroa tappiolla.

Pelicans vahvisti tuloksen maanantain yhtiökokouksessaan. Tilikausi oli 1.5.2019–30.4.2020.

Pelicans-konsernin toiminnanjohtaja ja talousjohtaja Lauri Pöyhönen selittää Etelä-Suomen Sanomille, että kirjanpidolliset luvut eivät kerro totuutta eri toimintojen operatiivisesta tuloksesta. Hänen mukaansa ravintolatoimintojen osuus tappioista oli noin 200 000 euroa ja jääkiekkotoimintojen 300 000 euroa.

Edellisellä tilikaudella Pelicans-konserni oli tehnyt seurahistoriansa parhaan tuloksen, yli 250 000 euroa voittoa. Tuolloin Pelicans Ravintolat Oy:n kirjanpidollinen tulos oli 60 000 euroa plussalla, ja ravintolayhtiö antoi emoyhtiölle konserniavustusta 35 000 euroa. Nyt Pelicans-konsernin liikevaihto kasvoi 300 000 eurolla ja oli 8,6 miljoonaa euroa. Kasvu tuli ravintolayhtiön puolelta.

– Tavoitteena oli ravintolayhtiölle yli 3 miljoonan euron liikevaihto, mutta jäimme 2,7 miljoonaan. Olimme matkalla tavoitteeseen, kunnes maaliskuussa tapahtui jotakin, mitä kukaan ei osannut odottaa, Pöyhönen sanoo viitaten koronaviruspandemiaan.

"Keskitymme siihen, mihin me voimme keskittyä", sanoo Pelicans-hyökkääjä Miika Roine ja yrittää olla miettimättä yt-neuvotteluita

Pelicans oli viime kaudella Liigassa 14:nnellä eli toiseksi viimeisellä sijalla, kun kausi keskeytettiin koronaviruspandemian vuoksi juuri ennen runkosarjan loppua. Seura sai paikattua heikosti menneen kauden talouttaan runsailla pelaajamyynneillä kevättalvella. Pian pelikauden päätyttyä seura käynnisti yt-neuvottelut, jotka päätyivät lomautuksiin koko henkilöstön osalta, pelaajat mukaan lukien.

Viime viikolla Pelicans-konsernin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu jätti tehtävänsä ja seura ilmoitti aloittavansa uudet yt-neuvottelut. Toimitusjohtajana toimii toistaiseksi seuran pääomistaja Pasi Nurminen.

– Tilikauden tappio on raskas, mutta ilman rajuja toimenpiteitä, jotka aloitimme keväällä, se voisi olla toiminnan jatkon kannalta ratkaisevasti isompi. Olemme joutuneet tekemään kovia säästötoimenpiteitä, jotka ovat kohdistuneet koko henkilöstöömme, ja näillä toimilla olemme toistaiseksi selvinneet. Siitä haluan kiittää molempien yhtiöiden koko henkilöstöä. Vaikeat ajat eivät ole ohi, eivätkä tule olemaan niin kauan, kun joudumme toimimaan rajoitetussa toimintaympäristössä, Nurminen sanoo tiedotteessa.

Luvut ovat nyt rumat, mutta Pelicans-pomo puolustaa seuran ravintolabisneksiä – "Ollut hyvin kannattavaa toimintaa"

Pelicansin hallitukseen tuli yhtiökokouksessa yksi muutos. Puheenjohtaja Pentti Matikainen jää pois, ja hallituksessa jatkavat Pasi Nurminen, Simo Santapukki, Tommi Kurkaa ja Juho Ruoti.

– Pentti Matikainen teki erinomaista työtä puheenjohtajana, mistä hänelle kuuluu kiitos ja kunnia. Päädyimme supistamaan hallitusta kustannustehokkuuden ja toiminnan ketteryyden takia. Nyt kaikki hallituksen jäsenet ovat paikallisia, Nurminen toteaa.

Uusi hallituksen puheenjohtaja on vielä toistaiseksi valitsematta.

Mikael Hoikkalan kommentti Pelicansissa vallitsee titteleiden ja yhtiökoukeroiden vaikeaselkoinen sekamelska

Pasi Nurminen vahvistaa: Pelicansin yt-neuvottelut koskevat myös pelaajia - toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu jättää seuran

Juttua muokattu 31.8. kello 15.35. Korjattu Lauri Pöyhösen titteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.