Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua tällä viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa.

Vainionpää sai Superpesiksessä täyteen tuhat lyötyä juoksua – seitsemäs rajapyykin ylittäjä kautta aikojen

Seinäjoen JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpää on saavuttanut kautta aikojen seitsemäntenä pelaajana miesten Superpesiksessä tuhannen lyödyn juoksun rajapyykin. Juhlajuoksu oli ensimmäinen ykköspalkitun Vainionpään neljästä kotiutuksesta Sotkamossa, mutta Sotkamon Jymy piti sarjapisteet kotonaan voittamalla 2–0 (4–2, 4–3).

Tuhanteen lyötyyn juoksuun ylsi ensimmäisenä Hyvinkään Tahkon Simo Eerikäinen kaudella 2009. Nyt Vainionpää rikkoi maagisen rajapyykin vain 30 vuoden iässä kautta aikain nuorimpana pelaajana ja pienimmällä ottelumäärällä, vain 314 ottelussa.

Vainionpää on lyönyt urallaan yhteensä 42+961=1 003 tikkiä, mikä tarkoittaa keskimäärin noin 3,2 juoksua ottelua kohden. Se on tilaston kärkinoteeraus vähintään 100 lyödyn pelaajista.

Mitalikokoelmassa yksi SM-pronssi

Vaasan Mailan Junioreiden kasvatti Vainionpää palkittiin vuoden tulokkaana 2009. Hän on nelinkertainen lyöjäkuningas, kolminkertainen vuoden jokeripelaaja ja kaksinkertainen tehopelaaja sekä pelaajien äänestämänä kultaisen mailan voittaja 2016. Miesten Itä-Länsi-edustuksia löytyy ansioluettelosta kahdeksan.

Uransa toistaiseksi ainoan SM-mitalin Vainionpää voitti Pattijoen Urheilijoissa Raahessa 2012, kun joukkue ylsi pronssille. Kolme ensimmäistä pääsarjakautta vierähtivät Nurmon Jymyssä, ja parhaillaan on menossa kahdeksas peräkkäinen kausi JymyJusseissa.

Vainionpää taistelee jälleen sekä lyöjä- että tehotilastojen voitoista lähimpinä uhkaajinaan niin ikään vaasalaislähtöiset Koskenkorvan Urheilijoiden Patrik Wahlsten ja Kouvolan Pallonlyöjien Jere Dahlström.