Porin moukaririnki tarjosi yli 73-metriset historiallisesti neljältä suomalaiselta

Aaron Kangas otti odotetun voiton Porissa järjestetyissä moukarinheittokilpailuissa, mutta Kankaan (75,80) perässä kelpo kaaria nähtiin kolmelta muultakin suomalaisheittäjältä. Myös Henri Liipola (73,73), Aleksi Jaakkola (73,08) ja Tuomas Seppänen (73,05) rykäisivät yli 73 metrin kaaret. Urheiluliiton tiedotteen mukaan koskaan aiemmin neljä suomalaista ei ole heittänyt samassa kilpailussa yli 73 metriä.

Naisten kilpailun kovimmasta suorituksesta vastasi Kati Ojaloo, joka rukkasi jo toisella kierroksella Viron ennätyksen lukemiin 68,48 ja kuudennella kierroksella peräti lukemiin 71,50.

– Yleisö nosti kädet ilmaan, niin ajattelin että nyt meni melkein 70 metriä. Sitten kuulin kuulutuksesta, että ”seitsemänkymmentä” ja jotain, en saanut muusta selvää, mutta ymmärsin, että nyt tuli pitkä heitto. En oikein ymmärtänyt ensin, että meni niin pitkälle, Ojaloo kertoi.

Silja Kosonen taipui toiseksi tuloksella 68,70. Krista Tervo (64,30) tyytyi kolmanteen sijaan.

Mainos: Hämeenmaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut