NBA jatkaa pelejään lauantaina kolmen boikottipäivän jälkeen

Pelit jäivät pelaamatta kolmena päivänä pelaajien protestoidessa tapausta, jossa poliisi ampui mustaihoista Jacob Blakea useita kertoja selkään. AFP / LEHTIKUVA

STT

NBA-koripalloliiga jatkaa pudotuspelejään lauantaina paikallista aikaa, liiga kertoi sivuillaan perjantaina. Pelit jäivät pelaamatta kolmena päivänä pelaajien protestoidessa tapausta, jossa poliisi ampui mustaihoista Jacob Blakea useita kertoja selkään. Blake selvisi hengissä, mutta on halvaantunut.

Blaken ampuminen on nostanut jälleen pintaan mustien kokeman syrjinnän ja poliisiväkivallan. Liiga ja pelaajayhdistys painottivat tekevänsä entistä enemmän töitä edistääkseen sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa rotujen välillä.

– Odotamme innolla pudotuspelien jatkamista ja yhteisen työn jatkamista sen eteen, että merkityksellistä ja kestävää muutosta saadaan aikaan, liiga ja pelaajayhdistys muotoilivat tiedotteessaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut