Ratamoottoripyöräilyn SM-sarja valtaa viikonloppuna ensimmäistä kertaa KymiRingin

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan kuljettajat ajavat viikonloppuna uudella radalla. Juha Peurala

ESS

Iitissä KymiRingin uudella moottoriradalla ajetaan lauantaina ja sunnuntaina ensimmäistä kertaa ratamoottoripyöräilyn SM-sarjaa. Kyseessä on SM-sarjan neljäs osakilpailuviikonloppu. Yleisö pääsee tapahtumaan paikalle sunnuntaina.

Finnish Superbike Circuit Racing SM-osakilpailuun on ilmoittautunut noin 80 kilpailijaa ja mukana ovat kaikki kotimaan huippukuljettajat. Superstock 600 -luokkaa johtaa Peetu Paavilainen, toisena pistetilanteessa seuraa Eemeli Lahti kaksi osakilpailua vähemmin ajaneena. Superbike-luokkaa johtaa Karhulan Moottorikerhoa edustava Ville Valtonen.

Superstock 600 -luokassa nähdään myös naiskuljettaja, kun kotkalainen Jasmin Sarjos ottaa radalla miehistä mittaa. Sivuvaunuluokassa on mukana ensimmäinen suomalainen naistiimi, Kouvolasta lähtöisin olevat ja Imatran Moottorikerhoa edustavat naiskuljettajat Minna Rantala ja Mia Karjalainen.

Sunnuntaina ajetaan yleisön edessä kello 10.15 Superstock 600:n ja Superbiken aika-ajot ja iltapäivällä kaksi kilpailulähtöä molemmissa SM-luokissa. Muut luokat ajavat sunnuntaina yhden kilpailulähdön. Yleisöllä ei ole pääsyä kilpailualueelle lauantaina, jolloin muissa luokissa ajetaan aika-ajot sekä yksi kilpailulähtö.

KymiRingin alueen rakentaminen jatkuu, mutta tiedot ratayhtiön viime vuoden tilinpäätöksestä viipyvät

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut