Kansallinen kärki golfaa Vierumäellä alkuviikosta – jaossa 20 000 euroa palkintorahaa

Roope Kakko kuuluu Vierumäki Invitational -turnauksen voittajasuosikkeihin. Mirja Hussain

ESS

Vierumäen Cooke-kentällä kisataan alkuviikosta kutsuturnaus, jossa on jaossa palkintorahaa 20 000 euroa. Vierumäki Invitational -turnauksessa voitosta kamppailevat kotimaan kilpailukesän kärkipelaajat. Mukana on niin ammattilaisia kuin amatöörejä.

Miehet ja naiset pelaavat kilpailussa samassa sarjassa. 36-reikäinen kilpailu käydään maanantaina ja tiistaina. Parhaan ammattilaisen siivu palkintorahoista on 5 000 euroa.

Miesten joukosta suurimpia ennakkosuosikkeja ovat Roope Kakko ja Janne Kaske, jotka kävivät pari viikkoa sitten tiukan taiston voitosta Lappajärvellä Kivitippu Pro Invitationalissa. Mukana on myös Kim Koivu, joka juhli Vierumäellä haastajakiertueen turnausvoittoa kesällä 2018.

Naisten puolella nimekkäin ammattilainen Noora Komulainen. Haastajien joukkoon kuuluu vääksyläisen Kanava Golfin Anna Backman, joka rakentaa tällä hetkellä uraa Yhdysvaltain yliopistogolfissa.

Kilpailun promoottori Jan Ruoho sanoo olevansa tyytyväinen, että Vierumäki pystyy tarjoamaan kansalliselle kärjelle tasokkaan kilpailun tänä poikkeuksellisena kesänä.

– Uskomme ja toivomme, että voimme Vierumäellä taas ensi vuonna esitellä suomalaiselle yleisölle haastajakiertueen tai jopa pääkiertueen pelaajia, jotka ovat matkalla golfmaailman terävimmälle huipulle, Ruoho toteaa tiedotteessa.

Kilpailun startti on maanantaina kello 11.30 ja tiistaina 8.30. Yleisöllä on vapaa pääsy.

Intohimon kohteesta voi tehdä työn, tietää urheilumanageriksi ryhtynyt lahtelainen Heli Vepsäläinen – ammatti on Suomessa yhä harvinainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.