Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

NHL liittyi laajaan rasismia vastustavaan boikottirintamaan jälkijunassa – "Lähtisin sotaan näiden jätkien kanssa"

Jääkiekkoliiga NHL liittyi laajaan Yhdysvaltain urheilusarjojen boikottirintamaan lopulta päivää muita myöhemmin. NHL kertoi nettisivuillaan , että se on lykännyt yhteensä neljää pudotuspelien toisen kierroksen ottelua myöhempään ajankohtaan. Ottelut oli tarkoitus pelata Suomen aikaa perjantain sekä lauantain vastaisina öinä.

NHL:n on tarkoitus jatkaa kautta sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaan.

NHL:n ilmoitti pelien siirtämisestä sen jälkeen, kun pudotuspeleissä jäljellä olevien joukkueiden pelaajat olivat päättäneet olla pelaamatta protestina rasismia ja poliisiväkivaltaa vastaan.

– Pitkien keskusteluiden jälkeen pelaajat uskovat, että tässä tilanteessa on paras ottaa askel taaksepäin ja olla pelaamatta tämän illan ja huomisen pelejä suunnitellusti, NHL-liigan ja NHL:n pelaajayhdistyksen lausunnossa kerrottiin.

– NHL tukee pelaajien päätöstä ja aikatauluttaa neljä pelaamatta jäänyttä ottelut lauantaiksi.

Vegas Golden Knightsia edustava tummaihoinen hyökkääjä Ryan Reaves oli tyytyväinen boikotointiin.

– NBA:ssa on paljon enemmän mustia pelaajia kuin meillä NHL:ssä. Lausuntomme, jonka teimme tänään, tulee kestämään. Lähtisin sotaan näiden jätkien kanssa. En voisi olla ylpeämpi näistä kavereista, vaikka en pidäkään heidän sisukkuudestaan jäällä, Reaves jakoi kiitosta yli seurarajojen.

Boikotti alkoi Milwaukee Bucksista

Urheiluprotestit alkoivat koripalloliiga NBA:sta, kun Milwaukee Bucks kieltäytyi pelaamasta pudotuspeliotteluaan Orlando Magicia vastaan torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Bucksin pelaajat boikotoivat ottelua uusimman Yhdysvalloissa julki tulleen vakavan poliisiväkivaltatapauksen vuoksi. Poliisi ampui mustaa miestä seitsemän kertaa sunnuntaina Wisconsinin Kenoshassa. Ampumisen uhri Jacob Blake on sairaalahoidossa, ja hän on ampumisen vuoksi halvaantunut vyötäröstä alaspäin.

Milwaukee sijaitsee juuri Wisconsinissa.

NBA:n kanssa boikottirintamaan liittyivät jalkapalloliiga MLS, baseballin MLB-liiga, naisten koripalloliiga WNBA sekä New Yorkissa käynnissä oleva tennisturnaus Western & Southern Open. NHL:ssä sen sijaan pelattiin otteluita normaalisti torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.