Ranskalaistopparin hirmupommi ei kantanut voittoon asti - FC Lahti tasapeliin Valkeakoskella

Veikkausliigan ottelu FC Haka-FC Lahti päättyi tasatulokseen 2-2. Mika Kanerva
Mikael Hoikkala

Mikael Hoikkala

Veikkausliigan ottelu FC Haka-FC Lahti on päättynyt tasatulokseen 2-2. Lahtelaisten maalit tekivät Jasin Assehnoun ja Jean-Christophe Coubronne.

Valkeakoskella nähtiin vauhdikas avauspuoliaika. FC Lahdella oli huipputilaisuus siirtyä johtoon jo kolmannella minuutilla, kun Altin Zeqiri ja Jasin Assehnoun pelasivat nopeasta vastahyökkäyksestä Vahid Hambon läpiajoon. Pienen kuivan kauden kanssa tuskaileva Hambo yritti sijoittaa alakulmaan, mutta pallo painui tolpan väärälle puolelle.

Assehnoun sen sijaan ei omaa tilaisuuttaan hukannut. Hän haistoi kahden Haka-pelaajan sähläyksen, riisti pallon ja painui irtiottoon, joka päättyi hallittuun viimeistelyyn takakulmaan. Kuhnureiden johtomaali syntyi 15. minuutilla.

Lahtelaisten johtomaalin jälkeen Haka alkoi saada paremmin otetta pelistä. Tasoitus syntyi 40. minuutilla Salomo Ojalan jalasta. Maalitilanne aiheutti hämmennystä ja protestointia, sillä avustava erotuomari oli hetkellisesti liputtanut paitsiota mutta laskenut lippunsa nopeasti. Tuomariston pienen neuvonpidon jälkeen osuma hyväksyttiin. Ojala oli kyllä syöttöhetkellä lahtelaisten puolustuslinjan takana, mutta tuo "syöttö" oli lähtenyt lahtelaispelaajan jalasta harhana eikä paitsiotilannetta ei ollut. Puoliajalle lähdettiin tasatilanteessa 1-1.

Toisen puoliajan käsikirjoitus oli samankaltainen kuin ensimmäisen. FC Lahti oli alussa vahvempi ja meni välillä johtoon, mutta isännät kampesivat tasoihin - ja paikkoja oli useampiinkin maaleihin.

Kun toista jaksoa oli takana viisi minuuttia, Kuhnureiden avausmaalin tekijä Assehnoun tuhlasi huippupaikan. Tilanne avautui jälleen Haka-puolustuksen hutiloinnista. Assehnoun pääsi nokikkain Haka-vahti Jakob Tånnanderin kanssa, mutta laukaus painui tällä kertaa yli maalista.

Lahden johto-osuma oli komea. Tånnander oli nyrkkeillyt lahtelaisten keskityksen väljemmille vesille, ja pallo laskeutui rangaistusalueen kulmalle Jean-Christophe Coubronnen haltuun. Ranskalaispakki osoitti, ettei hänen niin sanotusti heikompi jalkansa ole järin heikko. Vasurilla ammuttu pommi painui voimalla Haka-maalin yläkulmaan 66. minuutilla.

Haka tuli tasoihin varttia myöhemmin Antto Hilskan sudittua ruuhkatilanteessa pallon pömpeliin. Hetkeä myöhemmin lahtelaisleirissä koettiin sydämentykytyksiä, kun muuten mainion pelin pelannut maalivahti Joona Tiainen erehtyi neppailemaan ja Hilska katkaisi hänen syöttöyrityksensä. Pallo kimposi Hilskan jalasta tolppaan.

Kohta oli Tånnanderin vuoro venyä toisessa päässä, kun lahtelaistoppari Mikko Viitikko pääsi laukomaan voimalla kulmapotkutilanteesta. Tånnander torjui tulisen vedon näyttävästi. Lisämaaleja ei nähty, joten pisteet jaettiin tasatuloksella 2-2.

Kohmeinen FC Lahti kuumeni lopussa yli – Dimitry Imbongon ulosajo maksimoi kurjuuden

Juttua päivitetty 26.8. klo 20.28: lopputulos ja toisen puoliajan selostus.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut