Jalkapallotähti Ronaldinho vapaaksi viiden kuukauden vankeuden jälkeen – suurin osa ajasta kului arestissa luksushotellissa

Brasilian jalkapallomaajoukkueen entinen tähtipelaaja Ronaldinho on vapautettu Paraguayssa. Jalkapallotähti ehti olla vangittuna viisi kuukautta, joista neljä hän vietti luksushotellissa kotiarestissa.

Ronaldinho joutui pulaan maaliskuun alussa, kun hän jäi veljensä kanssa kiinni väärennettyjen passien käytöstä Paraguayssa.

Myös Ronaldinhon veli Roberto de Assis Moreira pääsi vapaaksi.

Tuomarin mukaan Ronaldinho on vapaa matkustamaan minne haluaa, mutta hänen täytyy kertoa, jos hän muuttaa oleskelupaikkaansa pysyvästi. Jalkapallotähden tulee maksaa 90 000 dollaria vahingonkorvauksia. Veljelle napsahti 110 000 dollarin arvosta korvattavaa.

Kaksikon täytyy myös näyttäytyä Brasiliassa tuomarille joka kolmas kuukausi. Määräys koskee Ronaldinhoa vuoden ajan ja tämän veljeä kahden vuoden ajan.

Syyttäjät eivät usko, että Ronaldinho oli mukana väärennettyjen passien tuotannossa. Sen sijaan Assis Moreiran uskotaan olleen tietoinen siitä, että passit olivat väärennetyt.

Useita viranomaisia pidätetty

Veljekset saapuivat ongelmitta Paraguayihin maaliskuun alussa. Kaksi päivää myöhemmin miehet pidätettiin.

Maalis-huhtikuussa kaksikko oli telkien takana yli kuukauden. He pääsivät vankilasta 1,6 miljoonan Yhdysvaltain dollarin takuita vastaan.

Ronaldinho on aiemmin kertonut saaneensa matkustusasiakirjat vähäosaisten lasten parissa toimivan hyväntekeväisyysjärjestön sponsoreilta.

18 ihmistä on pidätetty tapauksen seurauksena. Heistä suurin osa on maahanmuuttoviranomaisia tai poliiseja.

Rikostutkinta on myös laajentunut mahdolliseen rahanpesuun.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut