Ruotsi-maaottelun järjestämispäätöksen takaraja tulee koronakurimuksessa vastaan – "Odotamme uusia linjauksia"

Suomen ja Ruotsin välisiä yleisurheilumaaotteluja on järjestetty vuodesta 1925 lähtien. Kuva vuodelta 2018. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaottelun järjestäjille tulee Tampereella tulipalokiire, jos vuodesta 1925 järjestetty perinteikäs tapahtuma toteutuu koronapandemian puristuksessa.

Maaottelun järjestäminen on yhä auki. Urheiluliitto (SUL) siirsi torstaille aikomansa hallituksen kokouksen tuonnemmaksi. Liitto haluaa kuulla Suomen päivitetyt linjaukset mahdollisiin poikkeuksiin koronaviruspandemiaan liittyvissä maahantulorajoituksissa.

Urheiluliitto otti jo pari viikkoa sitten hallituksensa päätöksellä aikalisän Suomi–Ruotsi-ottelun järjestämisessä. Liiton hallitus linjasi tuolloin, että maaottelu järjestetään syyskuun alussa Tampereella, jos sisärajatarkastukset Suomen ja Ruotsin väliltä poistuvat.

– Nyt siirsimme hallituksen kokousta, koska odotamme Suomen hallituksen tai ministeriön uusia linjauksia. Odotamme linjauksia, koska emme halua tehdä hätiköityjä ratkaisuja, Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto kertoo STT:lle.

Haastava tilanne

Urheiluliitossa odotellaan Suomen päivitettyjä koronapandemiaan liittyviä rajalinjauksia kuumeisesti. Maaottelu on määrä järjestää Tampereella 5.–6. syyskuuta, joten aikaa ei ole hukattavaksi.

– On selvää, että kun maaottelu häämöttää parin viikon päässä, päätös järjestämisestä pitää tehdä ensi viikolla, Aalto myöntää.

Hän ei halua ennakoida, toteutuuko Ruotsi-ottelu.

– Se nähdään. Olemme odottavalla kannalla. Tilanne on kohtuullisen haastava. Mielenkiintoiseksi menee. Pystymme kyllä reagoimaan nopeastikin.

Ruotsi-ottelu on Urheiluliiton talouden tärkeä kivijalka. Maaottelun tuotto vuositasolla on ollut puolen miljoonan euron luokkaa.

Ruotsissa toiveikkuutta

Ruotsin hankalasta koronahistoriasta huolimatta maan yleisurheiluliitto elättelee toiveita Finnkampenin toteutumisesta Tampereella vaikka poikkeusjärjestelyin.

– Näemme valtavan hyvänä, että unelma Finnkampen 2020:sta on edelleen elossa, Ruotsin yleisurheiluliiton puheenjohtaja Johan Storåkers ilmoitti uutistoimisto TT:n mukaan.

Jos maaottelu peruuntuu, SUL suunnittelee järjestävänsä syyskuun alkupuolella Tampereella kansallisen kilpailukauden yksipäiväisen finaalihuipennuksen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut