Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Pariisin terveysviranomainen odottaa pelonsekaisin tuntein Mestarien liigan finaalia – "Näen vain valtavan viruslingon"

Paris Saint-Germain voittaa sunnuntaina jalkapallon miesten Mestarien liigan loppuottelun ja tuhannet maskittomat ihmiset ryntäävät Pariisin kaduille juhlimaan. Tämä skenaario on aito pelko Pariisin kaupungin terveysviranomaisille.

Ranskan urheiluministeri Roxana Maracineanu ehdotti keskiviikkona fanialueiden järjestämistä Pariisiin, mutta idea on nyt torpattu.

– Se oli huono ehdotus. Sitä ei ollut lainkaan mietitty, eikä siinä ollut mitään järkeä terveyden kannalta, Pariisin kaupungin terveysviranomainen Anne Souyris linjasi torstaina.

PSG:n tiistaista välierävoittoa juhlittiin Pariisin pääkadun Champs-Elyseesin varrella riehakkaasti autojen, skoottereiden ja jalankulkijoiden kulkueissa. Kaikkiaan poliisi otti Pariisin alueella 36 ihmistä kiinni.

PSG kohtaa sunnuntain loppuottelussa Portugalin Lissabonissa saksalaisen Bayern Münchenin. Souyris on suosittanut ihmisiä kokoontumaan katsomaan ottelua enintään kymmenen henkilön ryhmissä. Silloinkin sosiaalista etäisyyttä tulisi kunnioittaa.

Kaikenlaisille fanikokoontumisille Souyrisin linja on tiukka.

– Näen vain valtavan viruslingon.