Rallin MM-sarja vahvisti kisakalenterin, kauden päättävä Belgian MM-ralli uutena mukaan

STT

Rallin MM-sarjan kausi päättyy marraskuussa Belgiassa. Sarja tiedotti keskiviikkona verkkosivuillaan , että kauden päättävä kahdeksas kilpailu on Belgian MM-ralli 19.–22. marraskuuta.

Belgiassa ei ole koskaan aiemmin ajettu MM-rallia.

Belgian MM-ralli korvaa kilpailukalenterissa Japanin MM-rallin, jota ei pystytä koronaviruspandemian takia järjestämään suunnitellusti. Ieperin kaupungin liepeillä ajettava ralli on ollut aiemmin osa ralliautoilun EM-sarjaa. Kilpailun päättävä erikoiskoe tullaan ajamaan formula ykkösistä tutulla Span moottoriradalla.

– Belgian ralli on ollut vuosia Euroopan rallisarjan kulmakivi. Sen nouseminen MM-sarjaan tarjoaa yhden ankarimmista haasteita kuljettajille ja sopii hyvin kauden päätökseksi, MM-sarjan kilpailukalenterista vastaava Simon Larkin sanoi sarjan verkkosivuilla.

Rallin MM-sarjassa ajetaan tällä kaudella kahdeksan kilpailua. MM-sarjasta ennätettiin ajaa Monte Carlon, Ruotsin ja Meksikon kilpailut ennen kuin koronapandemia keskeytti kauden. Kausi jatkuu Virossa 4.–6. syyskuuta.

MM-sarjaa johtaa Toyotan Sebastien Ogier. Kalle Rovanperä on parhaana suomalaisena neljäntenä. Teemu Suninen on kuudentena ja Esapekka Lappi seitsemäntenä.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut