Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

NHL-jääkiekon 1980-luvun supertähti Dale Hawerchuk kuollut – Teemu Selänne: "Maailma ei ole sama paikka ilman häntä"

Jääkiekkoliiga NHL:n suurista suurimpiin pelaajiin 1980- ja vielä 1990-luvulla kuulunut hyökkääjä Dale Hawerchuk on kuollut. Hän kuoli 57-vuotiaana, kertoo TSN .

Hawerchukilla todettiin viime vuonna mahasyöpä, joka uusiutui tänä kesänä. Kuolemasta tiedotti tiistaina OHL-seura Barrie Colts, jossa Hawerchuk on toiminut valmennustehtävissä.

Hawerchuk kuului juuri 1980-luvulla NHL:n suurimpiin tähtipelaajiin heti Wayne Gretzkyn ja Mario Lemieux'n imussa. Hän pommitti Winnipeg Jetsissä takuuvarmasti yli sadan runkosarjapisteen kausia kuusi kertaa. Joukkuemenestys jäi saavuttamatta, sillä Jetsin miehistö ei ollut tarpeeksi iskukykyinen.

Hawerchuk on 518+891=1 409 runkosarjapisteellään NHL-pörssissä yhä kaikkien aikojen 20:s.

Hän ehti pelata Teppo Nummisen kanssa samassa joukkueessa kaksi kautta 1988–90. Teemu Selänne tuli Jetsiin pari vuotta myöhemmin, mutta Hawerchuk oli vaihtanut jo Buffalo Sabresiin, jossa pistetahti pysyi hyvänä. Hän pelasi NHL:ää vielä St. Louis Bluesissa ja Philadelphia Flyersissä.

Maajoukkueessa saavutettavaa

Hawerchuk kiekkoili Kanadan maajoukkueessa Kanada-cupeissa kahdessa turnauksessa 1987 ja 1991. Hän pääsi juhlimaan arvostettua cup-voittoa ikimuistoisten Neuvostoliitto-finaalien jälkeen syksyllä 1987. Euroopassa Hawerchuk pelasi Kanadan värien puolesta jo vuonna 1982 Suomen MM-turnauksessa.

Niin ikään Winnipeg Jets -legendoihin kuuluva Selänne muisteli Hawerchukia tunteikkaasti Twitter-tilillään .

– Olen kiitollinen, että "Ducky" oli ystäväni ja että minulla oli mahdollisuus eilen puhua hänen kanssaan ja sanoa hyvästit. Maailma ei ole sama paikka ilman häntä, Selänne kirjoitti.

Hawerchuk valittiin NHL:n kuuluisuuksien galleriaan Hockey Hall of Fameen vuonna 2001.