Asikkala palkittiin Päijät-Hämeen Urheilugaalassa terveysliikunnasta

Suvi Lempinen

Suomen Liikunnan Ammattilaiset myönsi Elämme ajassa -palkinnon Asikkalan kunnalle. Asikkala on tehnyt pitkäjänteistä ja tavoitteellista ennaltaehkäisevää työtä kuntalaisten hyvinvoinnin parantamiseksi. Kunnan strategioissa viimeisen kymmenen vuoden aikana terveysliikunta on noussut useasti esiin.

Syksyllä 2015 kaikista kunnan omistamista liikuntatiloista poistettiin pitkäaikaisen liikuntakäytön käyttömaksut kuntalaisilta. Muita toimenpiteitä ovat mm. lähiliikuntapaikkojen ja sisäliikuntatilojen kunnostaminen ja rakentaminen ja terveysliikuntatarjonnan laajentaminen.

Heinola: SB Heinolan B-poikien joukkue, joka pelaa tällä kaudella salibandyn B-poikien SM-sarjassa.

Hollola: Arto Korhonen, joka etsi aktiivisesti korvaavia vaihtoehtoja kesällä 2015 puretulle liikuntahallille.

Lahti: karateka Atte Kukkula, thainyrkkeilijä Sanni Nurminen, painija Arvi Savolainen, pyöräsuunnistaja Miska Tervala, ringeten pelaaja Niina Piiroinen sekä jääkiekkoilijat Emil Larmi, Sebastian Repo, Miska Siikonen ja Eetu Sopanen.

Nastola: vuoden liikuttaja Kirsti Pällin.

Orimattila: Käkelän kylähiihdot.

Sysmä: Hannu Jokinen, joka on urheillut ja toiminut luottamustehtävissä muun muassa Sysmän Sisussa sekä Sysmän Moottorikerhossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa DVV:n rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 2. Kuntalaiset sanovat kyselyssä kuntaliitoksille selkeästi "ei" – suopeus kuntatalouden tasapainottamistoimia kohtaan kasvussa
 3. Pääkirjoitus: Syksyä kohti SDP:n gallupjohdolla
 4. Markus Pirttijoen Esalainen: Parempi kokeilla uutta kuin olla paikallaan
 5. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut."
 6. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 7. Lenkille pääsee aina, mutta koronakesä on koetellut kilpapyöräilijöidenkin motivaatiota – "Johonkin lätkään verrattuna on kuitenkin ihan hyvä tilanne"
 8. "Vuokatin vaaraa ja Kolin nousua on sauvottu ylös ja alas" – Tero Seppälä kapuaa askel askeleelta kohti maailman kärkeä
 9. Paikallispubin kellarista se lähti –  Pienimuotoisesta olutharrastuksesta on kasvanut 25 vuodessa bisnes, joka tuottaa 1,8 miljoonaa litraa olutta vuodessa
 10. Jymyn Joonas Kumpulainen juoksi 14-vuotiaiden Suomen mestariksi
 11. Lahden Ahkeralla neljän mestaruuden päivä 16- ja 17-vuotiaiden SM-kisoissa Pedersöressä
 12. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 13. Mailaveikot kruisaili lohkovoittoon
 14. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 15. Radio Voiman podcast: Etkö muista uniasi? – lue luovan uniohjaajan vinkit unien muistamiseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.