Mikko Ilonen vetäytyy golfin ammattilaiskentiltä – "Nyt on minun aikani huolehtia muista"

"Olen ymmärtänyt, etten halua priorisoida muita velvollisuuksia perheeni edelle", kertoo Mikko Ilonen, kahden lapsen isä. Aku Isotalo

Suomen menestynein golfammattilainen, lahtelainen Mikko Ilonen tiedotti torstai-iltana lopettavansa aktiiviuransa kilpapelaajana. Tiedotteen mukaan Ilosen päätös syntyi kuukausia jatkuneen kokonaisvaltaisen pohdinnan tuloksena. Päätökseen vaikuttivat ennen kaikkea perheeseen ja muuhun sosiaaliseen elämään liittyvät asiat sekä tulevaisuuden mahdollisuudet.

– Viime marraskuussa pelatun World Cupin jälkeen tein tietoisen ratkaisun, että otan etäisyyttä golfiin kauden päätteeksi. Tauon aikana olen keskittynyt perheeseen ja omaan hyvinvointiin. Olen käyttänyt ajan hyvin, nauttinut kunnon talvesta ja palannut lapsuuden harrastusten, hiihdon ja lumilautailun, pariin. Laatuaika vaimoni ja kahden lapsen kanssa on merkinnyt minulle paljon, ja olen ymmärtänyt, etten halua priorisoida muita velvollisuuksia perheeni edelle, 39-vuotias Mikko Ilonen kertoo tiedotteessa.

Mikko Ilonen on 7-vuotiaan Einon ja 5-vuotiaan Elman isä.

Maailmanlistalla parhaimmillaan 37:s

Ilonen voitti vuonna 2000 historiallisesti brittien amatöörimestaruuden ja on pelannut ammattilaisena Euroopan kiertueella vuodesta 2001.

Lahtelainen on voittanut Euroopan kiertueella viisi kertaa kaikkiaan 398 pelaamassaan kilpailussa. Ilosen uran paras vuosi oli 2014, jolloin hän voitti kaksi kilpailua ja sijoittui jaetulle seitsemännelle sijalle US PGA Championships -turnauksessa. Hän nousi silloin parhaimmillaan maailmanlistalla sijalle 37.

– Ammattilaisurheilijana, niin golfissa kuin muissakin lajeissa, täytyy olla välillä erittäin itsekäs. Olen ollut itsekäs viimeiset kaksikymmentä vuotta, joten nyt on minun aikani huolehtia muista niin kuin he ovat huolehtineet minusta. Olen erittäin kiitollinen kaikesta, mitä golf on minulle antanut, mutta nyt haluan keskittyä antamaan takaisin niille, jotka ovat minua tukeneet ja myös ylipäätään koko lajille, Ilonen toteaa.

Ilonen kertoo ottavansa nyt hieman aikaa, jotta hän voi virallisesti lopettaa ammattilaisuransa, mutta lajia hän ei suunnittele jättävänsä.

– Olen vakuuttunut, että minun päätökseni vetäytyä ammattilaiskentiltä ei ole minkään aikakauden loppu, vaan sen sijaan se on jonkun uuden ja jännittävän alku. Golf on intohimoni ja olen päättänyt löytää tapoja, joilla voin auttaa lajin kehitystä ja erityisesti suomalaisia juniorigolfareita. Odotan todella innolla jatkoa ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Toivon, että voin inspiroida nuoria poikia ja tyttöjä Suomessa sekä ulkomailla, jotta he voivat saavuttaa tavoitteensa golfissa ja elämässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.