Kristiina Mäkelän talven loikat toivat MM-valinnan – "Tämä helpottaa kesän suunnittelua"

Kristiina Mäkelä valittiin maanantaina kolmansiin MM-kisoihinsa. Antti Hartikainen

Juha Hölttä

Orimattilan Jymyn kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä valittiin maanantaina kolmen muun yleisurheilijan kanssa Dohan MM-kisoihin. Syys-lokakuussa järjestettävät MM-kilpailut ovat Mäkelälle, 26, uran kolmannet.

– Tämä helpottaa kesän suunnittelua, eli sitä, että missä kesällä kilpaillaan ja milloin harjoitellaan, että ollaan varmasti huippukunnossa syksyn MM-kisoissa, Mäkelä sanoo Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Talvikauden näytöillä joukkueeseen nimettiin Mäkelän lisäksi kolmiloikkaaja Simo Lipsanen sekä kilpakävelijät Veli-Matti ”Aku” Partanen ja Jarkko Kinnunen.

Mäkelä sijoittui halli-EM-kisoissa kuudenneksi. Hän loikki talvella sisäratojen Suomen ennätyksen 14,38, joka rikkoi selvästi MM-kisojen tulosrajan 14,20.

– Koko nelikko on talven aikana rikkonut MM-kisojen tulosrajan ja osoittanut olevansa siinä kunnossa, että MM-valinta kannattaa tehdä nyt. Varhainen valinta helpottaa heillä tulevan kilpailukauden suunnittelua, Suomen urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola perusteli tiedotteessa.

Myös Lipsanen, 23, ponnisti hallikaudella sisäratojen SE:n 16,98, joka rikkoi MM-kisojen tulosrajan 16,95.

Partanen, 27, käveli viikonvaihteessa Slovakiassa Dudincen kansainvälisessä kilpailussa 50 kilometrillä toiseksi ajalla 3.46.54, joka alittaa myös Tokion olympialaisten tulosrajan. Kinnunen, 35, oli samaisessa kilpailussa kuudes ajalla 3.51.16. Hän lähtee syksyllä MM-kisamatkalle seitsemättä kertaa. Partaselle MM-kisat ovat uran neljännet.

Yleisurheilun MM-kilpailut alkavat Qatarin Dohassa syyskuun 27. päivä ja päättyvät 6. lokakuuta. MM-joukkue täydentyy seuraavan kerran heinäkuun alussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.