Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ronnie O'Sullivan voitti snookerin maailmanmestaruuden vuosien tauon jälkeen

Englantilainen Ronnie O'Sullivan palasi sunnuntaina Sheffieldin Crucible-teatterin valtiaaksi voittamalla snookerin maailmanmestaruuden kuudennen kerran urallaan. O'Sullivan kaatoi turnauksen loppuottelussa maanmiehensä Kyren Wilsonin selvästi 18–8.

Kaksipäiväinen loppuottelu oli lauantain jälkeen tilanteessa 10–7 O'Sullivanille, mutta sunnuntaina uransa ensimmäisessä MM-finaalissa pelannut Wilson ei pystynyt vastaamaan kokeneen kilpakumppaninsa vireeseen. O'Sullivan oli murskaava sunnuntai-iltapäivän sessiossa, jonka jälkeen tilanne oli 17–8. Illan päätössessio jäi muodollisuudeksi.

Maailmanmestaruus on 44-vuotiaan O'Sullivanin uran kuudes ja ensimmäinen vuoden 2013 jälkeen. Hänestä tuli myös turnauksen vanhin mestari sitten Ray Reardonin ja vuoden 1978 turnauksen.

– Tämä on unelmaa, mutta siitä on tullut myös todellisuutta, O'Sullivan sanoi voittohaastattelussa.

Turnaus pelattiin tyhjille katsomoille, mutta finaalissa kuuluisan teatterin lehtereille otettiin kourallinen katsojia.

Vain Hendry edellä

O'Sullivania pidetään yhtenä snookerin kautta aikain parhaista ja taitavimmista pelaajista, mutta edellisinä vuosina tuittupäisenä tunnetun englantilaisen menestys MM-näyttämöllä jäi piippuun. O'Sullivan kertoi hyötyneensä koronaviruksen aiheuttamista poikkeusoloista, koska pystyi keskittymään kevään aikana kunnolla lajiharjoitteluun.

– En pelannut monena vuonna tarpeeksi, jotta olisin voinut voittaa tämän turnauksen. Tämä on kestävyystesti, enkä ole sen tyyppinen pelaaja, O'Sullivan kertaili viime vuosia.

Tämän vuoden turnauksessa O'Sullivan näytti luonnetta välierässä, kun hän kiri kahden freimin takaa-ajoasemasta 17–16-voittoon kolminkertaista maailmanmestaria Mark Selbyä vastaan.

O'Sullivan nousi kuudennella mestaruudellaan jaetulle toiselle sijalle snookerin modernin aikakauden mestaruustilastossa. O'Sullivanin kanssa kuuteen MM-pokaaliin ovat yltäneet 70-luvun suuruus Reardon ja 80-luvulla lajia hallinnut Steve Davis.

O'Sullivanin edellä MM-pokaaleissa on enää skotti Stephen Hendry, joka vei 1990-luvulla peräti seitsemän MM-titteliä.