Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Etelätalo jätti Ruuskasen hopealle – toinen peräkkäinen keihäsmestaruus heltisi kauden kotimaisella kärkituloksella 82,20

Lassi Etelätalo luotti Euroopan mestari Antti Ruuskasen ennustukseen. Ruuskanen arveli Kalevan kisojen keihäskarsinnan jälkeen, että mestaruus heltiää 82–83 metrin tuloksella, ja Etelätalo laittoi keihään tuohon haarukkaan sunnuntain loppukilpailussa.

Mestaruutta puolustanut Etelätalo, 32, heitti kilpailun kolmannella kierroksella keihään 82,20 metriin. Ruuskanen jäi avausheittonsa tuloksella 79,22 hopealle, ja alkukauden kärkiheittäjä Toni Kuusela otti pronssin tuloksella 77,22.

– Viikon aiemmat kilpailut, Paavo Nurmen kisat ja SM-karsinta, tuntuivat kropassa, mutta SM-kisa sytytti sen verran, että sain kaivettua jonkun verran kehosta irti, Etelätalo kommentoi kilpailua.

Etelätalon vauhdinjuoksu ei ollut terävintä voittoheitossa, mutta veto lähti varsin hyvin tuelta. Hän sai keihään myötätuulessa hyvään asentoon ja sopivalle korkeudelle.

– Voittoheitossa viimeinen askel ei venynyt, eikä ylävartalo lähtenyt vetämään liian aikaisin. Sain vedon tukea vasten, Etelätalo vahvisti.

– Tiistaina Paavo Nurmen kisoissa vauhti oli parempi. Jos olisin silloin saanut teknisesti yhtä onnistuneen heiton, keihäs olisi varmasti lentänyt vähän tätä pidemmälle.

Viime vuonna Lappeenrannassa Etelätalo voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa.

– Ensimmäinen mestaruus tuntui hienommalta, kun tulos oli tätä parempi ja ylitin samalla MM-rajan, Etelätalo muistutti.

Etelätalon kauden jatko ratkeaa lähipäivinä. Ulkomaille hän tuskin lähtee, jos siitä seuraa karanteeni kotimaassa.

Ruuskanen jäi tavoitteestaan

Ruuskanen uskoi pystyvänsä 82–83 metrin tulokseen, kun hän ennusteli SM-finaalin voittotulosta. Kilpailu alkoi lupaavasti 79-metrisellä, mutta sen jälkeen hän ei löytänyt vetoonsa isompaa rähinää.

– En saanut hiilikuitukeihästä asentoon. Sen takia piti heittää teräskeihäällä, Ruuskanen kertoi.

– Tuuli oli pyörivä, mutta se ei haitannut meitä kokeneempia heittäjiä. Ehkä se joillakin muilla vaikutti tulostasoon.

Ruuskasen heitoista näkyi lähes olematon kilpailutuntuma. Hän aloitti kautensa Kalevan kisojen karsinnassa lauantaina vajaan 78 metrin kaarella. Siihen tuli finaalissa vajaan puolentoista metrin parannus.

– Jokainen heitto oli tänään erilainen. Ei voi kuin peiliin katsoa. Tiesin, että olen 80 metrin kunnossa, mutta ihan siihen en pystynyt.

Myös Ruuskasen kauden jatko on auki.

– Katsotaan. Voisin vielä kilpailla, ja olisi mukava ylittää vielä tällä kaudella 80 metriä.