Autosport: F1-kalenteriin tulossa uusvanhat Istanbulin ja Jerezin kisat

STT

Formula ykkösten MM-sarjan ohjelma alkaa lähestyä F1-organisaation toivoman 15–18 kilpailun kauden toteutumista. Moottoriurheilumedia Autosport kertoo, että Turkin kilpailu olisi palaamassa yhdeksän vuoden tauon jälkeen F1-kalenteriin Espanjan Jerezin ohella.

Turkissa Istanbul Parkin radalla ajettiin F1-kilpailuita vuosina 2005–2011. Rata ei ole tällä hetkellä osa minkään suuren moottoriurheilusarjan kilpailukalenteria, mutta Autosportin mukaan rata on siitä huolimatta edelleen hyvässä kunnossa. Vain katsomorakenteet vaativat korjaustöitä, mikäli kilpailuun voitaisiin ottaa yleisöä. Kimi Räikkönen voitti historian ensimmäisen Turkin gp:n vuonna 2005.

Jerezin rata Espanjassa tunnetaan paremmin ratamoottoripyöräilyn näyttämönä. Tänä vuonna radalla ajettiin MotoGP-luokan kaksi ensimmäistä kilpailua. F1-autoilla on edellisen kerran kurvailtu Jerezissä vuonna 2015, kun radalla järjestettiin formula ykkösten talvitestit. F1-kisa Jerezissä ajettiin viimeksi 1997, kun Mika Häkkinen juhli radalla Euroopan gp:n voittoa.

Formula ykkösten MM-sarjan ohjelmaan on vahvistettu 13 Euroopassa ajettavaa kilpailua. F1-organisaation tavoitteena on, että Euroopassa ajettaisiin 15 kisaa, joiden jälkeen kausi päästäisiin päättämään Bahrainissa ja Abu Dhabissa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut