Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ruuskanen pääsee paalulta Kalevan kisojen keihäsfinaaliin

Kalevan kisojen päätöspäivän 14 loppukilpailulajin joukkoon kuuluu perinteiseen tapaan miesten keihäsfinaali, josta on tällä kertaa luvassa tavallista tasaisempi mestaruuskamppailu. Turun kisojen keihäsfinaali alkaa kello 16.45.

Euroopan mestari Antti Ruuskanen heitti lauantain karsinnassa pisimmän heiton 77,79, vaikka hän kilpailee ensi kertaa tällä kaudella.

Ruuskasen heittopiikkari luisti lämmittelyheitoissa, mutta karsinnassa hän laittoi keihään taitavasti hyvään asentoon hienoisessa vastatuulessa.

– Jalka vähän luisti verryttelyssä, joten piti vaihtaa tossut ja alle vähän toisenlaista piikkiä, Ruuskanen kertoi.

Ruuskanen arvioi mestaruuden heltiävän 82–83 metrin tuloksella, johon hän arvelee myös itse pystyvänsä.

– Pitää olla 80 metrin kunnossa, jos tulee kisoissa viivalle, Ruuskanen sanoi kunnostaan.

Ruuskanen, 36, on keihäänheiton kolminkertainen Suomen mestari. SM-kisojen kultamitalit ovat vuosilta 2012, 2014 ja 2015. Viime vuonna Lassi Etelätalo jätti hänet hopealle.

Kuuselalla on myös reisiongelma

Kauden kärkituloksen 81,36 haltija Toni Kuusela kärsii käsi- ja reisivaivoista. Hän heitti karsinnassa jalka tukevasti teipattuna.

– Varotoimenpide. Jalka on vähän tiukan oloinen, Kuusela kertoi.

Käsikään ei ole normaalissa kunnossa.

– Hyvä heittokäsi on vahvuuteni, mutta nyt se ei iske tavalliseen tapaan.

Kuusela heitti karsinnassa 76,26. Hänen ja Ruuskasen väliin kiilasi nilkkaleikkauksesta toipunut Topias Laine tuloksella 76,72. Kärkikolmikko selvisi karsinnasta yhdellä heitolla.

Laine lähtee haastamaan

Laine paransi karsinnassa nelisen metriä tiistaisesta Paavo Nurmen kisojen tuloksestaan.

– Alkukauden vähäiset heitot näkyvät vielä välinehallinnassa. Tarvitsen vielä pientä viilausta, jotta saan keihään lähtökulman kohdalleen, Laine kertoi.

Laine, 19, heitti heinäkuussa ennätyksensä 78,16. Hän tuntee olevansa nytkin ennätyskunnossa, mutta kova viikkourakka sai hänet mietteliääksi karsinnan jälkeen.

– En ole ennen heittänyt kolmea kisaa viikon aikana. Täytyy vain toivoa, että palaudun finaaliin, Laine pohdiskeli.

– Kiva joka tapauksessa lähteä Kalevan kisojen loppukilpailuun. Haastajan roolissa on mukava lähteä finaaliin.

Jami Kinnunen oli karsinnassa neljäs toisen kierroksen tuloksella 75,83. Myös mestaruutta puolustava Etelätalo käytti kaksi heittoyritystä tulokseen 75,57.