Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ruuskanen selvitti karsinnan rutiinilla

Euroopan mestari Antti Ruuskanen palasi tyylitellen heittopaikalle Kalevan kisoissa. Ruuskanen aloitti verryttelyn kankean oloisesti, mutta selvitti 75 metrin karsintarajan heti ensi yrityksellään, jolla heltisi tulos 77,79.

Ruuskanen kilpailee Turussa ensi kertaa Dohan 2019 MM-kisojen jälkeen. Välissä oli myös polvileikkaus, jossa korjattiin rustovammaa.

– Jännittävää oli. Edellisesti kilpailusta on kymmenen kuukautta. Sen jälkeen on tehty polven tähystysleikkaus, ja kausi alkaa heti Kalevan kisoista, Ruuskanen kertoi karsinnan jälkeen.

Ruuskanen lähti Turkuun tavoitteenaan uran neljäs Suomen mestaruus. Mielessä on myös viime vuoden kirvelevä kakkossija, kun Lassi Etelätalo otti mestaruuden Lappeenrannassa.

– Suomen mestaruus laittoi matkaan. Viime vuoden kilpailu jäi korpeamaan, kun Etelätalo otti tikkarin suusta, Ruuskanen jatkoi.

Ruuskanen uskoo mestaruuden heltiävän 82–83 metrin tuloksella, johon hän arvelee myös itse pystyvänsä.

– Pitää olla 80 metrin kunnossa, jos tulee kisoissa viivalle, Ruuskanen sanoi kunnostaan.

Jatko-ohjelmasta Ruuskanen päättää Kalevan kisojen kokemusten perusteella.

– Katsotaan huominen ja sen jälkeen myös päätös Ruotsi-ottelusta.

Kuuselalla on myös reisiongelma

Kauden kärkituloksen 81,36 haltija Toni Kuusela on kärsinyt kesän ajan käsivaivasta. Tuoreempana murheena ovat takareiden vaivat, joiden takia hän heitti karsinnassa jalka tukevasti teipattuna.

– Varotoimenpide. Jalka on vähän tiukan oloinen, Kuusela selvitti teippausta.

Käsikään ei ole normaalissa kunnossa.

– Ei se iske tavalliseen tapaan.

Kuusela lähti kesään tavoitteenaan takoa vain yli 80 metrin tuloksia, mutta vaivat pilasivat suunnitelmat.

– Aikamoinen lovi on tullut harjoitteluun, mutta tavoitteena on edelleen voittaa Suomen mestaruus, Kuusela vakuutti.

Ruuskanen oli karsinnan paras ennen nilkkaleikkauksesta toipunutta Topias Lainetta, joka heitti 76,72. Kuuselan karsintatulos oli 76,26. Kärkikolmikko selvitti karsinnan ensimmäisellä heittokierroksella.

Jami Kinnunen oli karsinnassa neljänneksi paras toisen kierroksen tuloksella 75,83. Myös mestaruutta puolustava Lassi Etelätalo käytti kaksi heittoyritystä tulokseen 75,57.