Kuivisto juoksee taas tuplamestaruudesta – tavoitteena on myös omalla vedolla hyvä 800 metrin loppuaika

Porvoon Akilleksen Sara Kuivisto starttaa jälleen suursuosikkina Kalevan kisoihin. Hän yrittää Turussa 800 ja 1 500 metrin tuplamestaruutta. Tonnivitosella mestaruus olisi neljäs peräkkäin ja 800 metrillä jo viides peräkkäin.

Pidemmällä matkalla Kuivisto, 28, odottaa vahvinta vastusta Kaisa Tyniltä, joka paransi ennätyksensä aikaan 4.25,40 kuun alussa.

– Tuohon aikaan saa jo juosta, joten en voi lähteä kilpailuun henkseleitä paukutellen, Koivisto huomautti torstain mediatilaisuudessa.

Kuivisto yrittää silti päästä perjantain kilpailusta mahdollisimman helpolla, sillä sunnuntaina hän haluaisi juhlistaa 800 metrin mestaruutensa myös hyvällä loppuajalla.

– Olen vähän ajatellut, että säästelisin voimia sunnuntaille, Kuivisto kertoi.

– Uskon, että pystyn vetämään kasin 2.01:een myös omalla vedolla.

Kuiviston tämän kauden pääkilpailu juostiin jo tiistaina, mutta Paavo Nurmen kisojen 800 metrin juoksusta tuli pettymys. Kuivisto ennätti 600 metriin hyvässä ajassa 1.30,40. Ennätysvauhti jatkui ehkä 700 metriin, mutta loppusuoralla hän kangistui pahemmin kuin aikoihin.

Kuivisto maksoi loppusuoralla veroa takasuoran vastatuulesta, johon hän joutui kilpailun kärkijuoksijana. Loppuaika 2.03,13 jäi kauaksi Kuiviston tämän kauden tavoitteesta eli Tuuli Merikosken Suomen ennätyksestä 2.00,59.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut