Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kalevan kisat alkaa neljällä finaalilla ja karsinnoilla

Yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailut Kalevan kisat alkaa tänään Turussa. Ensimmäisen päivän ohjelmassa on neljä loppukilpailua.

Miesten ja naisten ratakävelyn mestaruuskamppailut alkavat kello 16.30. Avauspäivä päättyy miesten 10 000 metrin ja naisten 5 000 metrin juoksuihin. Miesten pisin ratamatka alkaa kello 19.30 ja naisten vitonen kello 20.15.

Neljän finaalin lisäksi päivän ohjelmassa on alkueriä ja karsintoja. Miesten kiekon karsintaan osallistuu muiden muassa Frantz Kruger, joka tavoittelee kisoissa kuudetta Suomen mestaruuttaan ja 60 metrin heittoa.

Kruger on kotimaan tilastokärki 58,28 metrin heitolla, jonka hän leipoi taivaalle Kuortaneen kisoissa 1. elokuuta. Suomen mestaruutta hän juhli viimeksi kaksi vuotta sitten, ja kesällä 2018 hän jäi vain 26 sentin päähän 60 metristä.

Kuusikymppiä ylittyi viimeksi kymmenen vuotta sitten.

Kiekko lentää nautiskellen

Tiistaina Kruger jäi Paavo Nurmen kisoissa seitsemänneksi tuloksella 56,62. Kilpailun voittanut Daniel Ståhl ahdisteli 70 metrin rajaa ja ylitti sen yliastutulla kiskaisulla.

– En ylianalysoi epäonnistumisia, Kruger kommentoi hymyillen kilpailua keskiviikkona Turussa.

– Nyt kyse on siitä, nautinko siitä mitä teen, onko minulla hauskaa, lisääkö tämä arvoa elämääni. Tulokset eivät ole enää tärkeitä.

Kruger on olympialaisten pronssimitalisti Sydneyn 2000 kisoista. Tuolloin Kruger edusti vielä Etelä-Afrikkaa, mutta avioliiton kautta suomalaistuttuaan hän heitti voimassa olevan Suomen ennätyksen 69,97 kesällä 2007.

Kesällä 2016 Kruger palasi kiekkorinkiin kuuden vuoden tauolta ja hän kertoo asenteensa urheiluun muuttuneen.

– Aiemmin tämä oli työ. Nyt voin nauttia tästä enemmän, koska muu työ maksaa laskut, eikä seuraava ateria ole kiinni urheilusta. Tämä on paljon helpompaa. Rakastan sitä, mitä teen.

Miesten kiekonheiton karsinta alkaa Paavo Nurmen stadionilla kello 19.25. Kiekon finaali heitetään perjantaina 17.10.