Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin

Yleisö pääsee seuraamaan Top Building Rallia erityisjärjestelyin.

Jari-Matti Latvala on ajanut usein Lahti Historic Rallyssa ja osallistuu tällä kertaa Top Building Ralliin. Mirja Hussain

Suvi Lempinen

Lauantaina ajetaan kuin ajetaankin rallia Lahden ympäristössä, vaikka kansainvälistä Lahti Historic Rallya ei tänä vuonna järjestetä koronaviruspandemian vuoksi. Lähes sata autokuntaa starttaa sen sijaan saman järjestäjän kansalliseen Top Building Ralliin.

Rallin kilpailukeskus, lähtö ja maali sijaitsevat Tuuloksen Kapakanmäellä. Kilpailu käsittää kolme erikoiskoetta, joista jokainen ajetaan kahdesti, yhteensä 84 kilometriä. Reitti ei tule aivan Lahteen asti. Ensimmäinen erikoiskoe on Hämeenkosken Koskikartanon alapuolella Hollolassa, toinen Perinkään Poikmetsän alueella Lammilla ja kolmas Ylänteellä Lammin ja Asikkalan rajalla.

Kilpailun lähtö on kello 12.01, tauolle saavutaan noin kello 14.40 ja maaliin kello 18 jälkeen.

Osallistujalista sisältää nimiä niin SM-sarjasta, F-rallisarjasta kuin historic-kilpailuista. Nimekkäimpiin kuuluu kaksikko Jari-Matti LatvalaJuho Hänninen Toyota Celicalla.

Yleisön erityisjärjestelyissä on huomioitu korona-aika. Erityisjärjestelyillä etsitään toimintatapoja, joilla ralleja voidaan järjestää turvallisesti, jos koronapandemia jatkuu tulevina vuosina, kilpailun tiedottaja Jani Seppälä kuvailee.

Yleisö ei pääse kilpailukeskukseen, mutta erikoiskokeita pääsee katsomaan ilmaiseksi. Pääsylippuja ei myydä, jotta järjestäjien ja katsojien kontakteja maastossa tulee mahdollisimman vähän. Erikoiskokeiden sisääntuloilla tarkkaillaan, paljonko ihmisiä alueella on. Järjestäjät toivovat katsojien myös merkitsevän itselleen talteen, millä alueilla he ovat liikkuneet. Tässä auttavat rallikartan uudet vyöhykkeet. Tarkoituksena on helpottaa mahdollisten koronatartuntojen jäljitystä jälkikäteen.

Rallikartta on myynnissä kolmella suurella liikenneasemalla Hollolassa, Hämeenkoskella ja Tuuloksessa lauantaina.

Top Building Rallin toteutuminen on erityisen tärkeää järjestäjälle Lahti Historic Rally ry:lle, jonka muodostavat Lahden UA, Päijät-Hämeen UA, Lammin UA, sekä Heinolan UA. Kaikki neljä seuraa joutuivat perumaan tältä vuodelta aiemmat kilpailunsa, talvella leutojen kelien vuoksi ja sitten koronan vuoksi.

– Seuroilla ei ole tuloja mistään, koska kaikki tapahtumat on peruttu, Jani Seppälä sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.