Jouni Heikinheimo ja El Carillo kolmansia Liettuassa

Lahtelainen Jouni Heikinheimo ajoi hevosyksiköiden kolmen tähden valjakkokilpailussa Bendoriaissa Liettuassa kolmanneksi El Carillolla. Valjakko oli perjantain koulukokeen jälkeen seitsemäs ja teki toiseksi nopeimman ajan lauantain maratonilla nousten kiinni kolmossijaan. Toinen sija sunnuntain tarkkuusradalla toi kolmannen sijan kokonaisvirhepistein 131,88.

Voiton luokassa ottivat puolalaiset Kwiatekin sisarukset, Weronika hevosella Bartnik pistein 114,55 jäljessään Bartłomiej ja Niger, 129,03. Jälkimmäinen otti tarkkuudessa kaksi palloa alas porttikeiloilta, ja Heikinheimo olisi ajanut hänestä ohi puhtaalla radalla.

- Harmitti hirvittävästi, kun meille tuli yksi pallo alas. Se oli aika iso pettymys. Täytyy olla tulokseen toki tyytyväinen varsinkin, kun me olemme amatöörejä ja he ammattilaisia. Rata oli mitattu aika löysästi, ajoimme 20 sekuntia alle enimmäisajan. En halunnut kuitenkaan lähteä hidastamaan normaalin kansainvälisen kilpailun tempoa, ja pudotus ei ollut myöskään vauhdista kiinni, se oli vain pieni lipsahdus, kun hevonen ennakoi hieman käännöstä, Heikinheimo kertoo.

Heikinheimo ja El Carillo ovat käyneet kolmet edelliset MM-kilpailut (2010, 2012 ja 2014) ja hevosella on ikää jo 20 vuotta, mutta se ei kavioissa paina. Tavoitteena ovat hevosyksiköiden neljännet MM-kilpailut, jotka ajetaan Itävallassa Piber Köflachissa elokuun alussa.

- MM-kilpailut ovat ilman muuta tavoitteena. Edellisistä MM-kisoista lähtien on tehty töitä nimenomaan niitä kohti, joka päivä tavalla tai toisella rakennettu hevosta seuraaviin arvokisoihin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut