KPV vastasi puolustuspeliharjoitteesta nousseeseen somekohuun – Juntunen:"En ole koskaan ollut rasisti"

STT

Miesten Ykkösessä pelaava jalkapallojoukkue Kokkolan Pallo-Veikot julkaisi myöhään tiistai-iltana verkkosivuillaan tiedotteen , jossa seura kommentoi huhupuheita rasistisista harjoitusmetodeista miesten edustusjoukkueen tiistain treeneissä.

Muun muassa viestipalvelu Twitterissä levisi huhu, jonka mukaan päävalmentaja Miika Juntunen olisi ohjeistanut joukkueensa KPV:n aamuharjoituksissa "Kuka pelkää mustaa miestä” -nimiseen hippaleikkiin.

Somekohusta uutisoineen Helsingin Sanomien tietojen mukaan joukkueen keskuudessa lämmittelyharjoitusta kummasteltiin, koska ensimmäisenä kiinniottajana oli tummaihoinen ghanalaispelaaja Abu Sanunu.

KPV:n mukana hippaa ei kutsuttu rasistisella nimellä harjoituksissa. KPV:n seurapomo Matti Laitinen sanoo keskustelleensa harjoitusten tapahtumista pelaajien ja valmentaja Juntusen kanssa. Laitisen mukaan Sanunun rooli ensimmäisenä kiinniottajana oli sattumaa.

– Rasismia ei missään olosuhteissa hyväksytä KPV:n toiminnassa. Välillä tuntuu, että tarkoituksenmukaisesti haetaan kohua kaikesta mikä liittyy Juntuseen.

"Hippaleikki oli puolustuspeliharjoite"

Päävalmentaja Juntunen avasi puolestaan harjoitteen tarkoitusta yksityiskohtaisemmin. Juntusen mukaan kyseessä ei ollut hippaleikki, vaan puolustuspeliharjoitus. Leikissä juostaan rajatulla alueella rajalta toisella. Keskellä on kiinniottajia, joiden määrä kasvaa kiinniotetuilla. Juntusen mukaan tarkoituksena oli opettaa ymmärtämään pelaajien välisten etäisyyksien merkitystä.

– Panin nopeimman kaverin joukkueesta ensimmäisenä siihen, jotta hän saisi jonkun kiinni. Sanunu aloitti ja toisella kierroksella aloitti taas Samu (Laitinen). Meillä oli kaksikoita ja kolmikoita, jotka yrittivät yhdessä kädestä kiinni pitäen liikkua ja ottaa kiinni, olla yhtenäisiä. Tämä on ihan normaalia joukkueen harjoittamista, jotta yksiköt, kaksikot ja kolmikot toimisivat, Juntunen taustoittaa.

Juntunen painottaa seuran sivuilla, että hänen leimaamisensa rasistiksi on täysin perätöntä.

– Minulla on ollut Oulussa tummaihoinen junioripäällikkö. En ole koskaan ollut rasisti. Harjoitteita tehdään, jotta joukkue saadaan toimimaan yhdessä, Juntunen sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut