Yli 30 arvokisamitalin lahtelaisuimari teki sen jälleen

Masters-uinnin EM-mitaleista kisattiin menneellä viikolla Lontoon olympia-altaassa. Lahtelaisen Speedo Masters Finlandin uimarit nousivat palkintopallille seitsemän kertaa.

Kisojen kovimmasta lahtelaissuorituksesta vastasi Radio Voiman juontajana tunnettu Tommy Rundgren, joka voitti yli 45-vuotiaiden miesten 50 metrin vapaauinnin ja 50 metrin perhosuinnin mestaruudet. Lisäksi Rundgren kauhoi hopeaa 100 metrin vapaauinnissa sekä yli 50-vuotiaiden miesten 4 x 50 metrin vapaauinti- ja sekauintiviesteissä.

Rundgrenin arvokisamitaliputki hakee vertaistaan. Edellisen kerran hän jäi ilman henkilökohtaista arvokisamitalia Tukholman vuoden 2005 EM-kisoissa.

- Tukholman masters-kisoissa saavutimme kaksi viestimitalia. Jos oikein laskin, niin arvokisamitaleja on kaiken kaikkiaan 33 kappaletta. Useita vuosia on tullut kisoja kierrettyä ja joka kerta olen lähtenyt altaaseen menestymään. Kilpailu on kovaa ja osallistujia on mukana valtava määrä, joten kyllähän tällaista putkea osaa arvostaa, sanoo tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomeen kotiutunut mestariuimari.

Lontoon kisat olivat ikimuistoiset niin hyvässä kuin pahassa. Viiden kisapäivän aikana altaassa nähtiin peräti 10 000 uimaria, uimahyppääjää ja taitouimaria.

- Pääsimme uimaan Lontoon vuoden 2012 olympia-altaassa, mikä oli hieno kokemus. Ruuhkat olivat kuintenkin järkyttäviä. Joka paikassa joutui odottamaan ja jonottamaan. Esimerkiksi kisauintiin valmistava lämmittelyaika oli typistetty kymmeneen minuuttiin, kun normaalisti allasaikaa tarjotaan tunnin verran.

Seuraavat mastersien arvokisamitalit ovat jaossa reilun vuoden päästä, kun MM-kisat uidaan Unkarin Budapestissä.

- Sieltä on tarkoitus hakea mitaliputkelle jatkoa. Nyt on kuitenkin aika keskittyä siviilielämän haasteisiin. Radiohommat ja kesäkuun 11. päivä Lahden maauimalassa järjestettävä Splash-tapahtuma täyttävät kalenteria seuraavien viikkojen ajan, valottaa tänään keskiviikkona Radio Voiman pannujuontajana kello 10-14 häärivä ennätysuimari.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut