Box Monkeys haluaa kirkastaa hopeat kullaksi: ”Ei se mikään salaisuus ole”

Kolmella edellisellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Lacrosse Lahti ry:n box lacrosse -joukkue Box Monkeys aloitti sarjakautensa menneenä viikonloppuna Uudessakaupungissa. Avausturnauksen saldona oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Monkeysin pelaajavalmentaja Joni Jalvanti oli tyytyväinen sarja-avauksen antiin ja uskoo nuoren joukkueen iskukykyyn kauden edetessä.

- Meillä on vahva 97- ja 98-syntyneiden porukka, jonka kanssa aloitettiin jo silloin, kun jätkät olivat 14-15-vuotiaita. Heillä on tekniikka todella hyvällä tasolla ja nyt on tullut vähän fyysisyyttäkin. Pelaajarunkomme koostuu näistä nuorista hyväkuntoisista jätkistä. Höysteenä on kokeneemman osaston kavereita, ketkä ovat olleet pitkään mukana. Tässä ryhmässä on todella paljon potentiaalia.

Lahtelaisten kausi jatkuu reilun viikon päästä Vaasassa. SM-sarjan viidestä joukkueesta neljä parasta selviävät heinäkuussa Lahdessa pelattavaan finaaliturnaukseen.

Monkeys-leirissä janotaan hyvitystä kolmen edellisen kauden finaalitappioille. Turku Titans on vienyt mestaruuden kaikille kerroilla lahtelaisten nenän edestä.

- Ei se mikään salaisuus ole, että haluamme kultaa. Olemme pelanneet kolme vuotta ja joka kerta hävinneet finaalissa. Koko talven olemme valmistautuneet siihen, että haluamme voittaa kultaa Lahdessa täyden SOL-areenan edessä, sanoo Jalvanti

Box lacrossen SM-finaalit pelataan Launeen SOL-areenalla 9.-10. heinäkuuta. Lacrosse Lahti ry:n puheenjohtaja Miika Tuominen lupaa finaaliviikonlopulle karnevaalitunnelmaa, jota kannattaa tulla todistamaan paikan päälle.

- Pyrimme rakentamaan lahtelaiseen tyyliin ison tapahtuman. Kaikki aiemmat Lahdessa järjestetyt turnaukset ovat saaneet lacrosse-piireissä paljon kiitosta. Pyrimme tarjoamaan stream-lähetystä turnauksesta, sillä meillä on jonkin verran jopa ulkomaalaisia seuraajia. Näin saamme tarjottua heillekin otteluita livenä, selventää Tuominen.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut