Lahtelaista lacrossea vuodesta 2008 - ”Homma lähti liikkeelle kaveriporukan yhteisestä ideasta”

Vuonna 2008 perustettu Lacrosse Lahti ry on lacrossen eli haavipallon erikoisseura.

Yhdistyksen alaisuudessa toimii tällä hetkellä kolme joukkuetta. Lahti Predators -nimellä pelaavien miesten ja naisten lacrosse-joukkueiden lisäksi seurassa on myös jääkiekkokaukalossa pelattavan box lacrossen miesten SM-sarjajoukkue Box Monkeys.

Kahdeksan toimintavuoden aikana yhdistys on kasvanut pienen yhteisön jutusta varteenotettavaksi urheiluseuraksi.

- Homma lähti aikoinaan liikkeelle pienen kaveriporukan yhteisestä ideasta kokeilla lajia. Itse olen ollut mukana toisista treeneistä lähtien ja siitä homma on lähtenyt etenemään. Ensimmäisenä vuotena meitä taisi olla noin 20 henkilöä. Tällä hetkellä seurassa on virallisia jäseniä vähän alle 70. Jossain vaiheessa oli enemmänkin, kun junioritoiminta oli aktiivisempaa. Pyrimme kasvattamaan jäsenmäärää koko ajan, sanoo ensimmäistä vuottaan seuran puheenjohtajana toimiva Miika Tuominen ja jatkaa.

- Kasvun suurimmat esteet tulevat aivan kuten muussakin harrastustoiminnassa siitä, että tämä on vapaaehtoistyötä. Kenttäolosuhteet ovat fieldin puolella ihan ok, kunhan harjoitusajat ovat suotuisia myös junioreille. Boxin puolella joudumme harjoittelemaan pienemmällä kentällä kuin missä pelaamme. Talvisin ei ole oikeastaan mitään lajinomaista harjoittelupaikkaa tarjolla.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut