HIFK kiilasi kärkiryhmään TPS:n kaadolla

Helsinkiläiset nousivat taulukossa jo neljänneksi tasapisteisiin KuPSin kantaan. Kuvassa HIFK:n Mostagh Yaghoubi (vas.) ja TPS:n Mika Ääritalo. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

HIFK:n kiito jalkapalloliigan kärkisijoille jatkui, kun TPS jäi sen jalkoihin 2–0. Helsinkiläiset nousivat taulukossa jo neljänneksi tasapisteisiin mestari KuPSin kantaan.

HIFK tiivisti tahtia pelin toisella jaksolla niin, että myös viimeisellä kolmanneksella riitti tilanteita. Ensin isäntien Jani Bäckman täräytti noin 30 metristä TPS:n maalin ristikkoon 47. minuutilla.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin HIFK:n Jabar Sharzan upotti pallon ylänurkkaan maalivahti Jere Koposen hämmästelyn seuraamana. Juuri loppuvihellyksen edellä Bäckmankin onnistui viimeistelyssä.

– Itseluottamus on kohdillaan, uskallettiin laukoa vähän kauempaakin, HIFK:n valmentaja Teemu Kankkunen iloitsi.

Ottelun erikoisuus oli se, että edellisen kerran HIFK ja TPS kohtasivat jalkapallon pääsarjatasolla 48 vuotta sitten. SM-kauden 1972 päätteeksi turkulaiset juhlivat kultaa ennen MP:tä ja Reipasta, HIFK puolestaan putosi pääsarjatasolta VPS:n ja Hakan kera.

– Kun kyseessä on kaksi perinteikästä seuraa, niin kohdatessa on aina mukana nostalgiaa, HIFK:n Kankkunen kuvasi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut