Yksitoista kautta Itävallan kaukaloissa oli tarpeeksi - Toni Saarinen jatkaa uraansa Hollolan Jäteissä

Janne Urpunen

Kuusi kautta SM-liigaa Pelicansissa ja viimeiset 11 kautta Itävallan kakkossarjassa EHC Lustenaussa pelannut Toni Saarinen, 39, jatkaa pelaajauraansa Hollola Giantsissa kakkosdivisioonassa.

- "Toke" on meille loistava vahvistus. Hänellä on kokemusta, näkemystä ja rutiinia vaikka muille jakaa, sanoo Giantsin päävalmentaja Kari Mäkitalo.

Jättejä vahvistavat ensi kaudella myös 24-vuotias puolustaja Anssi Mertaranta, joka siirtyy paikalliskilpailija NasKi:sta, sekä 25-vuotias laitahyökkääjä Markus Heinonen.

- Anssi liikkuu, sijoittuu ja laukoo hyvin. Heinonen on meille vanha tuttu. Hän pelasi meillä toissa kaudella, mutta piti viime kauden kiekosta taukoa, kun oli loukkaantumisia.

Toni Saarisen lisäksi Jättien paidassa nähdään toinenkin entinen Pelicans-konkari, kun Marko Jantunen, 45, jatkaa seuran pelaaja-valmentajana.

- "Jarna" pääsee treenaamaan kesän ja lähtee kauteen paljon paremmista asemista kuin viime syksynä.

Giantsin kokoonpano elää vielä jonkun verran.

- Osa nykyryhmästä on hakenut opiskelemaan muualle ja muutama kova pelimies on haarukassa. Joukkuetta rakennetaan sitä silmällä pitäen, että keväällä mennään päätyyn asti. Tarkoitus on nousta Suomi-sarjaan, Mäkitalo sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.